U nedjelju satirična predstava 'Identitluk' u Ljubuškom

ljubuski.info

Predstava u režiji Tanje Miletić Oručević 'Identitluk', koja je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, uskoro kreće na svoju bh. turneju.

Među prvim gradovima u kojima će predstava biti izvedena je Ljubuški, pa će tako u nedjelju 9. veljače Ljubušaci moći uživati u ovom kazališnom komadu koji na satiričan način propituje identitete i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu. Predstava će biti izvedena u hotelu Bigeste s početkom u 20 sati, a ulazak se ne plaća.

'Identitluk' je nastao kao koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Narodnog pozorišta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

U ovom komadu suočavaju se dominantni bosanskohercegovački identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na esej Amina Maaloufa "U ime identiteta". Postavlja se konkretno pitanje što nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Amela Kreso, Ivo Krešić, Nedim Malkočević, Dražen Pavlović i Ivan Skoko. Dramaturgiju potpisuje Dragan Komadina, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka, a glazbu Husein Oručević.

bljesak.info

Glas naroda

[ * neprimjereno * ]LUK!? Naravno.

zar neće biti predstava u barbarinivu kulturnom centru oli ti ga kinu?

Neće.

U nedjelju satirična predstava 'Identitluk' u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari