U Beogradu saslušana Nina Bijedić

ljubuski.info

U prostorijama Republičkog javnog tužiteljstva Srbije u Beogradu, krajem prošlog tjedna, saslušana je Nina Bijedić, majka mlade Mostarke Lane Bijedić (19), čiji je život brutalno ugašen 6. listopada prošle godine.

Njena majka, inače, dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, praktično, posljednja je osoba na listi svjedoka u istrazi ovog slučaja koji je potresao cijelu BiH, ali i regiju.

Zahtjev za njeno saslušanje upućen je na osnovu ugovora između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćerke jedinice.

Kako se doznaje i iz krugova bliskih Laninoj majci, ona, zapravo, zbog teškog stanja u kojem se nalazi zbog gubitka kćeri, nije bila u stanju doći u Mostar i dati izjavu na okolnosti ovog tragičnog događaja.

O tome hoće li njena izjava biti od pomoći istražiteljskom timu MUP-a Zapadnohercegovačke županije i Županijskog tužiteljstva nije bilo moguće dobiti informacije, a to će, vjerovatno, biti poznato u sljedećim danima.

Inače, tijekom istrage je saslušano više od 60 svjedoka, a analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te brojne poduzete radnje nisu donijeli konkretan pomak.

Pred istražiteljima je, najvjerovatnije, sljedeći veliki zadatak potpune rekonstrukcije ovog, jednog od najmisterioznijih slučajeva u našoj zemlji.

Podsjetimo, tijelo Lane Bijedić je lokalni ribar uočio 6. listopada u večernjim satima u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Istog dana, nešto ranije, njezin nestanak policiji je prijavila majka Nina, jer je Lana trebala otputovati u Sarajevo, gdje je upravo upisala studij, a na telefonske pozive joj nije odgovarala.

Umjesto na kavu s prijateljicom, kako je rekla majci, Lana se autobusom iz Mostara, iz potpuno nepoznatih razloga zaputila u Čapljinu. S autobusne postaje u Čapljini je pješačila više od pet kilometara, kako su to zabilježile kamere s pojedinih objekata, do mjesta Trebižat, gdje joj se gubi trag.

Obdukcijski nalaz je pokazao da je nesretna djevojka pretučena, zadavljena i bačena u rijeku.

Avaz

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari