Na Babovcu predviđen novi park

ljubuski.info

Grad Ljubuški u 2020. godini planira izdvojiti više od 50 posto sredstava iz proračuna za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Nešto manje od 20 posto rezervirano je kao trošak uprave, oko milijun i pol maraka namijenjeno je za subvencije javnim ustanovama i poduzećima, a u proračun su uvrštena i sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika, za materijalne troškove škola, transferi udrugama, sportu, kulturi, vjerskim zajednicama…

Među prioritetnim projektima je i uređenje prostora uz kružni tok iznad stadiona Babovac, a radovi bi, kako se doznaje, trebali početi na proljeće.

Mjesto okupljanja i pijeteta

Ljubuški će tako biti bogatiji za još jedan park, a unutar njega će se nalaziti pješčani sat i spomenik Svetoj obitelji. Bit će osiguran i dostatan broj parking mjesta pa će ovaj prostor, kao jedna potpuna cjelina, uvelike uljepšati cjelokupnu gradsku sliku.

Sam park je definiran dijelom kao prolazni - kratica između sjeverne i južne prometnice, a dijelom kao mjesto okupljanja i pijeteta prema obitelji, izvoru života i ljubavi.

Proračunska sredstva

Kada je riječ o parkingu, za mala vozila bit će omogućeno dvostrano parkiranje, dok je parking za kamione zamišljen po normativima, dimenzija 4 x 12 m. Prostor uz parking bit će, pak, iskorišten za mobilni toalet s umivaonikom i kontejnerima za otpad.

Osim navedenog, iz proračuna u 2020. godini izdvojit će se, između ostalog, 300.000 KM za vodovod u Studencima, 200.000 KM za Sportski centar Babovac, 100.000 KM za dvije industrijske zone, dok je 300.000 KM planirano za početak radova na tvrđavi hercega Stjepana.

Dnevni list

Glas naroda

Klasika preko ovakvih projekata pune privatne džepove neka otvore samo jedno radno mjesto evo im bubreg

Imaš viška?A sve se kuka :Nema se.

Jos malo pa će svako dijete imati svoj park

Trebaju nam radna mjesta a parkove gradit kada dode vrime za njih oceli to biti ko pozemna garaza idu izbori pa obecavaj bice ovo bice ono i na kraju Narode ko vas ***

Odkad to drzava otvara radna mjesta, osim pozicija drzavnih sluzbenika kojih i ovako ima 40%viska. Nismo u socijalizmu da drzava otvara tvornice. Imaju viska para sad kad su grad pa se razmedju parkovima i da ovi iz Parkova to kofol nesto odrzavaju, otvorit ce se ako nista u njih koje radno mjesto

hoće li nezavisna travarka tu kampirati za pozdrav...narko tegasevcu

Zanimljivo je kako treći put ostavljam komentar Tiša i svaki put se obriše..Tiša a ne nezavisna.

sigur ti je cenacolo podrska

Izvođač radova "zna se" . Ako nemože onda ćemo pošteno

Čini mi se da će tu piš.at samo hdz-ovci ako se ovo nastavi ovako. Kome ga grade, manitluka li velika.

Tebi moj Matene,tebi ga grade

Koliko para ukesate u gradski proračun, mogli ste do sada 50 parkova napraviti.. Sadite više zelenila da bar nešto pozitivno mladima ostane..

cista glupost , cesta sa obe strane i još kružni, svaka cast kako se novac troši a asfalt i šahtovi katastrofa

Koliko cemo imati tih parkova?Zasto se prvo jos ne uredi gradski park i djeci postavi nove tobogane i ljuljacke,sadasnji su u jako losem stanju.

A kino.A podzemna garaža iza mupa

kad ce taj inkubator privuc kakvu investiciju u grad da se otvori koje radno mjesto u proizvodnji,ovo je jos nekoliko radnika u parkovim,odnosno uhljeba

A kome to prave?
Možda je pametnije Javni WC da ima narod gdje vam- se p- osrat!!!

Prave ljudima u Ljubuškom našoj djeci, a tko hoće radit može radit najlakše srati kome.

Izborna je godina ,puno ovakvih projekata će biti,a koliko će ih se odraditi to je već druga priča
Imate projekt zgrade policije
Imate podzemnu garažu
Imate parking iza crkve
Imate ovaj park
Ima još puno toga a samo naroda sve manje.
Imate i,d,i,o,t,a koji se lože na ovo i koji im uvijek i iznova sve vjeruju a oni nas raseliše i svoje uhljebiše

Kopaju kanale zatrpavaju rupe kružni polukružni sve što proračun trpi tu je 30 %čistaka

Hoce li se naplacivati parking?

Šta je sa kinom?
Zašto od industrijske zone i poslovnog inkubatora je nastao katastrofa učinak i nitko za to ne odgovara?
Oni koji bi trebali odgovarati za neuspjeh bivaju nagrađeni pozicijama sa boljim primanjima i time se pokazuje drugima da samo vegetiraju što će im za nagradu donijeti bolju poziciju i plaću.

Inkubator je dobar rade luburić je nalega jaje i

A di sam ja u tome?

i naravno naplata parkinga pored parka

A ugostiteljski objekt?

Extra..ispod dobro nagnojeno za one koji ovo sve komentiraju negativno..naravno tada kada je to nagnojeno ti nisu dolazili u grad...svo smece ljubuskog je tu zakopano:-)

Ako mene pitate ja bi da se napravi zid plača li u imockom.Ako možda neko ode da more ime napisat.

Dobra ideja postavit zid ispred ulaza općine

Pod jedan to će kum pokockavati a parking naplaćivati parkovci a još glupost za ispumpavanje para spomenik obitelji i parking za kamione da srbi sa drvima parkiraju i prodaju ida imaju di otić u wc ej moj narode našta spade ljubuški

Molija bis gospodu političare da mi kažu jeli traže nekog ko će održavat park mislin zalivat cviće kupit ćike i tako

ispod ima 3 metra smeća, nekad je bilo odlagalište.,
super ideja za park

Prvo , ono nije Babovac , već Hasagovina (njiva), da objasnim sluzbenicima iz okolnih sela.
Drugo, ne znam kome praviti park okruzen bukom sa dvije ceste , jer valjda bi park trebalo da bude mjesto odmora, opustanja I ostalih sadrzaja daleko od prometnica I gradskog saobraocaja.
Park imamo , samo ga treba Jo's vise namjenski prilagoditi pogotovo za ljtnje dječije sadrzaje .
I kao treće prestanite više preko propalih projekata prati našu lovu . Evo sve je badava , grad je pust.

Eeee di su vremana kad je na toj njivi gostovao Cirkus, kako smo bili sretni i čudom se čudili...jednom prilikom im pobjegao udav Piton od 7 metara, tražila ga JNA i sva raja po Hercegovini...našli ga za nekoliko mjeseci čitlučki lovci u kanjonu tik do mosta u Žitomislićima, pojeden, samo kostur ostao ali smo ga se i takvog bojali, srašno za vidjet.

Hahah ako ovako kao na slici izvedu ovaj kruzni, to ce bit prvi u gradu izveden simetricno i po projektantskim pravilima.
Ostali su po principu : "cula zaba da se potkivaju konji pa i ona digla nogu" ;)

ovi kradezeovci su opsjednuti sa seljačkim kružnim tokovima.grad se prepoznaje po semaforima a ne po kružnim tokovima

Nek dovedu milana b
.on ce to ucas sredit

ovo je glavna šetnica u gradu koja vrvi pješacima i valjao bih taj park tu puno nedostaje a mjesto je prekrasno osobito za pustit djecu i sjest u hladovinu

,,valjao bih" jel to znači ,,valjao bosna i hercegovina" ili nešto treće...koji je uopće to jezik ili pismo.

Kako kad je imovinsko pravni odnosi nisu riješeni na Asagovini? To je privatna zemlja, provjerite pravni slijed u Sudu. Dobro provjerite!

Je su li riješeni imovinsko pravni odnosi na toj zemlji. To je oduzeta privatna zemlja .

Treba praviti parkove, vrtove naplacivat parking uredjivati i ulagati u grad. Sve pohvale na svakom projektu koji nas grad čini ljepši, zalosno je da ima negativni komentara od nasi sugradjana koji svojim nekvalitetnim životom I svim frustracijama koje imaju ispoljavaju vani na portalima.

Di će Srbi drva prodavati

Prid općinom.

Ovo zemljište bi svaka normalna vlast dala na licitaciju da se napravi poslovni kompleks ili za to čuvaju zgarište Duvanske ništa se u adzeju ne događa slučajno vlasnik pekare zemljišta prema crkvi i još dosta toga je fiktivno na Džajićima ali saznaće se sve jednog lijepog dana

Na Babovcu predviđen novi park
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari