Miroslav Škoro registrira stranku pod svojim imenom

ljubuski.info

Sve istomišljenike okupit će pod jednim kišobranom, već je prije, metaforički, kako i pjesniku priliči, najavio Miroslav Škoro kako na parlamentarne izbore u Hrvatskoj neće izlaziti sam.

Koalicija stranaka koje su ga podržavale i na predsjedničkim izborima u startu se činila posve logičnom, a čini se sad i da će Škoro ipak morati pripaziti na onu staru koja kaže kako više ljudi pod istim kišobranom znači da - svi pokisnu.

Neovisnu ne znaju birači

Prvi kamen spoticanja budućih partnera moglo bi biti upravo ime koalicije, koja bi se trebala sastojati od Škorine stranke, Hrvatskih suverenista, Mosta i Bloka za Hrvatsku. A svemu će prethoditi registriranje stranke, koju će Miroslav Škoro nazvati po sebi jer, po zakonu, na izbornim listićima neovisna se lista može nazivati isključivo upravo "neovisna lista", u čijem imenu mnogi birači ne bi prepoznali trećeg čovjeka nedavnih predsjedničkih izbora.
Miroslav Škoro, kako je i najavio, planira izaći na izbore pod svojim imenom. Svjestan je da do izbora nema dovoljno vremena za izgradnju nekog novog brenda. Da bi, prema važećem zakonu, njegova lista u svim izbornim jedinicama mogla nositi njegovo ime, potrebno je registrirati stranku. To ćemo i učiniti, ali samo da bismo udovoljili tehničkim zahtjevima, rekao je Škorin glasnogovornik Mate Mijić pa dodao da nastavljaju funkcionirati kao pokret koji široko okuplja sve zainteresirane za stvaranje prave alternative vladajućem duopolu.

A jedni su od njih Hrvatski suverenisti, iako, kako kaže Mijić, nijedan se službeni sastanak o zajedničkom izlasku na izbore još nije održao, a prvi će takav biti u sljedećih tjedan dana.
Znamo da će biti i vjerujemo da će dobro i proći. Naši preduvjeti za koaliciju sa Škorom poklapaju se uglavnom s onim što on već zagovara. Želimo bitne i korjenite promjene, od pravosuđa, institucija koje ne funkcioniraju, demografije, želimo radna mjesta za mlade i što više povlačenja novca iz EU, kazao je Pero Kovačević iz Hrvatskih suverenista.

Na pitanje bi li na izbore pod Škorinim imenom, Suverenisti nam kažu da je to stvar dogovora, ali nema razloga da se iz imena bilo tko od partnera briše.

Kako kažu, važan im je jedinstveni nastup jer u svim izbornim jedinicama nositelj liste neće moći biti Škoro.
Zato je bitno da se zna tko sve sudjeluje, govore Hrvatski suverenisti, koji će o samom imenu buduće koalicije, kao i o ljudima koji će se eventualno naći na listi, detaljnije na sastanku sa Škorom.

Tehničko pitanje, ali važno

Da je sve stvar dogovora, poručuje i Zlatko Hasanbegović iz Bloka za Hrvatsku.
Kad započnemo razgovore, onda će sve biti jasnije. Vidjet ćemo i oko imena koalicije, to je tehničko pitanje, ali svako ime je važno, kaže Hasanbegović čiju bi, pak, stranku mostovci iz imena koalicije najradije izbacili.

Kako govore, najbolje bi bilo da joj ime bude Miroslav Škoro - Most - Suverenisti.
Nije to zapisano u kamenu, ali probat ćemo inzistirati upravo na tom imenu, da će samo ime koalicije vrlo vjerojatno biti problem, potvrđuju mostovci, ali i odmah umiruju situaciju, poručujući da je važno da se sve opcije programski slože.

O tome će, kao u zboru kažu svi budući koalicijski partneri, na sastanku koji im slijedi. Nagađalo se i da se taj "dan D" odgađa dok ne završe unutarstranački izbori u HDZ-u, koji bi tu potencijalnu stranku mogli pomaknuti "desnije", ali Škorini kažu da nije tako. Nakon prvog, govore, slijedi im niz sastanaka.
Na njima će se kompromisom i u dobroj vjeri definirati naša zajednička platforma, detaljno je to objasnio Mate Mijić.

Večernji list

Glas naroda

Zna se koga je strah od istine ali to vrijeme dolazi kao što će poslije noći svanuti

Još jedan samoljub.

Škoro ne troši uzalud svoje novce dobro radiš jedan posao i dosad si živio od njega a politika nije za tebe zapravo te samo zavodi u propast. Čudim se da ti to ne kažu prijatelji.

Nema zastare za ratne profitere i privatizacijske plj.čkaše

škoro je čovjek koji će još jedan posa uradit fantastično
oslobodit će hrvacki narod udbaških fašista koji su u dresu HDZa i sdpea i uće u povjest među Velike Hrvate-napravit će LUSTRACIJU
bez toga nema hrvacke a to udbaši HDZa nisu napravili-sam sebe ne možeš lustrirat
mnogi se brinu za Škoru brinite se vi za sebe kuda će te posle Škore i pada zida udbaškog HDZa

Jedini put je LUSTRACIJA
Sve drugo je laž i kupovina vremena

Skoro skorojevicu..pokrij se necim i zasuti srpski zete i ovisnice o parama,dezerteru sram te bilo

Da se u demokraciji ne kaže babin zete?

Čujem da će se na danu branitelja obratiti predsjednik zb

Miroslav Škoro registrira stranku pod svojim imenom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari