Zatražena provjera valjanosti diploma u državnim institucijama

ljubuski.info

Mirjana Marinković-Lepić, zastupnica Naše stranke, tražila je od Vijeća ministara BiH donošenje odluke o provjeri diploma svih zaposlenih u državnim institucijama.

Cilj provjere je ispitati koristi li neki od uposlenika, kao javni službenik, krivotvorenu diplomu. To se ne radi samo kako bi se dokazalo nečiju kvalificiranost ili nekvalificiranost za posao koji obnaša. Radi se i o sprječavanju i otkrivanju eventualno počinjenih kaznenih djela od strane uposlenika u javnom sektoru. To je od posebnog javnog interesa i ne bi trebalo biti zapreka na putu realizacije ove inicijative, obrazlaže zastupnica Marinković-Lepić.

Krajnji rok za donošenje ove odluke trebao bi biti 90 dana nakon što Zastupnički dom Parlamenta BiH usvoji ovu inicijativu.

Glas naroda

Napokon!

Ševine su valjane uredno plaćene

Postoje legalni nosioci nelegitimnih diploma. Također,postoje nelegitimni nosioci legalnih diploma. Što ćemo sad,dajte nek pojasni ured predsjednika hns-a!?

To je samo radi reda sve će bit ispravne.Vidićete

Mila i Jozo su potvrdili nase diplome su valjane

Moraju biti "Tete" diplome ispravne ,ko već djecu čuvat Neve valjda derpe?

misliš valjano naplaćene mogu i na fišeku napisati

Kao prvo ukinut poziviju "drzavnih sluzbenika". Sta je ono njima uopce u opisu posla?

ovo je samo mazanje ociju, i ako nađu sve ce bit po starom, sjedi gdje i jesi i primaj platu a mladi koji su se mucili i ucili nek idu vani, nama i ne trebaju pametni nego poslusni. Nedaj boze da se ko uvenulom usprotivi ( ovdje kod nas) kad i on ima diplomu a znanje nula, i to dvi nule.

privatne diplome će valjat samo kod privatnika a državne diplome u državnim firmam a lažne samo u šparetu
trenutno sve diplome iz BIH mogu u šparet što se njemačke tiče jer tamo vride samo priznate od njemačke a izdate u uniji!
zato bih mora uvest provjeru diploma to je uvjet pristupa zemlje i rade snage eu a ima naravno i drugih "demokrackih "razloga

Zatražena provjera valjanosti diploma u državnim institucijama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari