Koji to sustav pušta Boru Leku niz vodu?

ljubuski.info

Oko mjesec i pol dana od kada je Tužiteljstvo ZHŽ otvorilo istragu protiv bivšeg ministra Zdravka Borasa, policijskih službenika Borislava Leke, Tomislava Šarića i pomoćnice ministra Marice Miletić, predmet tapka u mjestu.

Predmet je to zloporabe ovlasti i položaja, kao i nesavjesnog rada u službi izradom i potpisom dodjele oružja osobi kojoj to zakon ne dopušta.

Već mjesec dana službenik Borislav Leko, odgovoran u ovom predmetu, odugovlači s davanjem iskaza, čak ulazi u verbalne sukobe s ravnateljem Milanom Galićem, načelnikom krim policije Igorom Marićem, te istražiteljima koji moraju provesti postupak istrage.

Što im zamjera Borislav Leko?

"Sustav me je ostavio!" je jedna od najčešćih rečenica koju nadređenima govori Leko.

Pitanje je zapravo, koji je to sustav? Paradržavni, neke neslužbene skupine, moćne strukture iz sjene, ... paraobavještajci koje je bivši ministar često prozivao, to bi Leko trebao objasniti.

Leko ipak u jednom ima i pravo i ne može shvatiti kako ga dojučerašnje kolege "ostavljaju" ili "puštaju niz vodu", jer su do jučer bili bliski i zajedničkim snagama odrađivali poslove. Upitne su zakonitosti brojnih postupanja Milana Galića i Igora Marića, kao i drugih u MUP-u i policiji.

Iskaz treba dati i pomoćnica ministra Marica Miletić, za koju dobro upućeni izvori tvrde kako se želi distancirati od lika i djela Zdravka Borasa.

Iskaz treba dati i sam Zdravko Boras, jer je on potpisnik nezakonitih rješenja i čiji lobisti od trenutka smjene policijom šire informacije kako će se vratiti kao ministar oko Uskrsa, zatim polovine lipnja, ... valjda će se ta priča prolongirati dok se ne steku uvjeti.

Na ljeto će biti donijeta pravomoćna presuda protiv Borasa zbog kaznenog djela prijevare Republike Hrvatske na Općinskom sudu u Splitu. Boras se na prvostupanjsku presudu žalio. Žalio se i DORH, koji traži veću kaznu. Boras je, po pravomoćnosti presude, u roku od 6 mjeseci dužan uplatiti nezakonito primljen novac u proračun RH.

Kuknjava u MUP-u i Upravi policije govori kako pred ministrom Davidom Grbavcem nije lagan zadatak, ali će kulminacija kaosa donekle olakšati detektiranje glavnih aktera.

N.B.

Glas naroda

iša BORO grizelju u HDZ i tražio da ga ne diraju govorio o komunistima i igorovu ćaći
sve je to [ * neprimjereno * ]

Boro je pravi čovik koji bi od vas onako u slučaju Mladena Palca prikrio i zaštitio rođaka koji bi u slučaju Enigme uništio krv i pretvorio u boju da zaštiti svoga rođu koji od vas, nijedan. Da kasnije ima probleme i javnu osudu da ga prozivaju napadaju. To je jedini čovjek koji je to mogao učinit i kapa do poda svi su u startu znali da će bit skontan a ipak se žrtvovao za rođu.
Onaj ko je zamijenio potkapu ima muhda

Skinite konačno tu nakaradu od čovjeka!
Taj vam čovjek radi veliku štetu.Jeste li toga svjesni? Taj je čovjek produžena ruka bivšeg ministra i ništa u mupu nije čisto napravio.Pitajte konačno gruđane što misle o nje[ * neprimjereno * ]vide reagiraj što prije jer ti svaki dan nanosi štetu.

Nisam baš u toku ali tko je na kraju otkriven da je zlostavljao Šimunoviće?

Zlostavljali su ga vjerojatno oni koji su uvijek nered pravili po Grudama i regiji i koji su i druge zlostavljali dok su bili na slobodi. Otkad su u cuzi, Grude su siguran grad. Pitaj Gordana ko ga je zlostavljao, taj zna sigurno, a i ova moja pretpostavka nije daleko od toga. A sto se tiče Igora Marića, taj covik je jedini školovan covik u tom MUPu. Koliko mi je poznato, jedini je redovno završija Fakultet kriminalistike na policijskoj akademiji u Zagrebu. Samo mu fali školovanih i poštenih ljudi

Cisti primjer Patokracije i vladavine ps.ih.opata

kava srca ti di ti živiš?
igor je isto ko i BORO i on za nekog radi do jučer su bili isti a i Igora će zbog kriminala morat se pustit nizvodu jel tak igore?

Po djelima će te ih njihovim prepoznati!

Koliko istraga Lane Bijedić tapka u mjestu dok ubojica mirno šeće jer para vrti svugdje a još kad je sekta masonska u pitanju...auuuu. Belaj.

znateli vi ista drugo nego olajavat ljude kako vas nije stid radite nesto

Imali iko da vam valja svakoga ste ocrnili neradnici jedni

Mi znamo govoriti istinu za razliku od vas.I nemoj više govoriti radite nešto kriminalac jer je ovo plod našega rada.
Ovo dakle nije olajavanje nego otkrivanje vašega kriminala što vas očito jako boli.

Kad si tako siguran da je Lana ubijena unovči svoje znanje.

Ja preko leševa ipak ne gazim.

Boro zvani potkapa

Boro Boro, sokole,oćel brzo mirovina?

javno zataškao pljačku nad obitelji Šimunović...i nikom ništa?

Svi Gruđani, Leko, Brnadić, onaj što je bio Pandžić, Marijanović, Žulj, krim tehničari iz Pu Grude, nisu se baš iskazali, ti je vjerovatno krajem tako. Živi se uz granicu, drago mito.

zulj i treba odmah smijenit nezna dvi ovce cuvat i zataskava kriminal

Boro šta će ti onolika rasvjeta oko kuće?

Strah od nečiste savjesti.

Oj ti divna majska zoro majko naša crna goro

Nije samo rijec.o leki a niti je sve bilo uredu do dolaska borasa za ministra. Vratite se unazad po sve poslije prvog ministra slucajno opet borasa svaka garnitura je imala svoje borase madunovice galice leke itd. Ako nekad netko imadne i htjedne istrazivati vidit ce se sve nezakonitosti sto su radjene. Ali nista novo u svim strukturama moci otkad je ova udbaskokriminalna organizacija okupirala ovaj narod je isti princip.

Sve same " Vrtićke tetke" pa ko koga pušta ?
Sve jedna banda od vrha do dna!

Koji to sustav pušta Boru Leku niz vodu?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari