Lijanović zatražio odgodu odlaska u zatvor

ljubuski.info

Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar u Vladi Federacije BiH i lider stranke Radom za boljitak, zatražio je odgodu izdržavanja sedmogodišnje zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu u Mostaru.

S obzirom na to da se radi o pravosnažnoj presudi koja je objavljena još 1. listopada prošle godine, Lijanoviću je prošlog tjedna stigao poziv za izdržavanje kazne.

No, kako je Lijanović potvrdio, zatražio je putem odvjetnika odgodu.
Dobio sam obavijest da preuzmem poziv, ali smo mi uložili zahtjev za odgađanje izdržavanja kazne. Sada čekamo odluku suda. Ili da sve odgodi ili da donese novi datum kada trebam ići na izdržavanje, kaže Ivanković Lijanović.

Razlog za ulaganje odgode, kako kaže Lijanović, jeste slanje žalbe Ustavnom sudu BiH, ali i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.
Uvjeren sam da je presuda donesena bez ikakvih relevantnih dokaza, politički motivirana u potpunosti i posljedica harange dok sam bio dopremijer FBiH. Odgodu tražim jer bi se onda meni, slanjem u zatvor, napravila dodatna šteta i onda bih imao pravo tražiti nadoknadu štete, kaže Lijanović.

Naime, Žalbeni odjel Suda BiH izreklo je krajem godine oslobađajuću presudu Lijanoviću za "aferu Meso" i kriminal težak 13,5 milijuna KM.

Oslobođen je u ponovljenom suđenju. No, kako kaže, sada razmišlja o podnošenju tužbe.
S obzirom na to da je nakon procesa 2007. godine netko opet sebi uzeo za pravo da bez osnova vodi kampanju, podiže optužnicu, bliže sam tome da treba tužiti sve koji su pokrenuli ovaj proces, kako bih ih upozorio da se ovlasti ne smiju kršiti i podnositi politički motivirane optužnice, rekao je Lijanović.

Lijanovića je Vrhovni sud Federacije pravomoćno osudio na sedam godina robije po optužnici tužiteljstva Tuzlanskog kantona za zloporabu položaja i ovlasti vezano uz nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području ovog kantona i FBiH od 2011. do kraja 2014. godine.

Presudom se Lijanoviću oduzima i imovinska korist pribavljena kaznenim djelima u iznosu od oko 653.000 KM.

Glas naroda

Što niste bili man.upi pa na sudu rekli koliko ste para dali dobročinitelju a zbog čega se ubio šef Carine

Nažalost H D Z vlada samo zato što su mu ovakvi oporba.Jad i tuga.

Malo je dobio

Pređi u adz i ništa od robije

Kolikose sijecam hdz ovci jamljali poticaje pola pola nisuse tada bunili hovnad jedna

Ja dok prođe poticaj pa onda među klošare

Radom za boljitak hahaha

K.radom za boljitak!

Lijanovići su naša sramota

Tko odgovara za ove poticaje za invalide??,poljoprivredu itd. Molim nadležne da izvrše kontrolu poticaja,pa ćemo vidjet koliko bi ih trebalo završit iza rešetaka.

Političar = kriminalac

Oćeni bar narod dobit ovu drugu polu od podsticaja što ovi jamija sebi

Pa nemojte slati čovjeka na robiju ako će mu to prouzročiti dodatnu štetu. Pa sačekajte kad čovjek više ne budeu poslu.

nisu lijanovići naša sramota. krivi su desničari. Da je majka pobacila nikad ovakvih [ * neprimjereno * ].

[ * neprimjereno * ]vacc trebao je davno biti u zatvoru, da je netko zbog krađe drva osuđen vec bi ležo u pržunu. takva nam je država, ma svi put pod noge i crta

Lijanović zatražio odgodu odlaska u zatvor
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari