Novi izbori u Kočerinu određeni za 29. ožujka?

ljubuski.info

U petak se navršilo petnaest dana kako je Neovisna lista za Kočerin zatražila očitovanje za novi datum izbora u Mjesnoj zajednici Kočerin s obzirom da se na izborima u prosincu 2019. godine pokušalo lažirati izbore, odnosno pokrasti Neovisnu listu za Kočerin, a u korist vladajućeg HDZ-a BiH, iako je ova stranka uvjerljivo izgubila na tim prvim izborima, odnosno Neovisna lista za Kočerin odnijela apsolutnu pobjedu sa dvostruko više osvojenih glasova.

Odgovor na ovaj upit još nije službeno stigao podnositelju zahtjeva, međutim, kako se doznaje, na sjednici Gradskoga vijeća Širokog Brijega, koja je planirana za 31. siječnja 2020. godine (petak) biti će usvojena odluka o novim izborima koji će biti zakazani za 29. ožujka 2020. godine u vremenu od 9 - 16 sati i isti će se održati za MZ Kočerin, MZ Oklaji i MZ Čerigaj.

U obrazloženju ove Odluke se navodi kako u Oklajima, u onim prvim izborima, održanim početkom prosinca prošle godine, nitko nije dostavio kandidacijske liste, pa Gradsko izborno povjerenstvo u toj mjesnoj zajednici nije ni moglo provesti izbore.

U Mjesnoj zajednici Čerigaj biralo se vijeće od sedam članova, međutim svega su dvije osobe, od svih predloženih kandidata, dobile po par glasova, odnosno većina kandidata nije ni sama za sebe glasala, pa se i u Čerigaju poništavaju ti prvi izbori, te sukladno postojećem zakonu raspisuju novi.

Stoga bi Gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević za sljedeću sjednicu GV-a trebao dostaviti ovakav Prijedlog Odluke Gradskome Vijeću na usvajanje, a, prema informacijama, Odluka će i biti usvojena.

Također, prema dodatnim saznanjima, Gradski odbor HDZ-a BiH na čelu s Gradonačelnikom Mirom Kraljevićem odlučio je da se ime bivšeg predsjednika MZ Kočerin Josipa Kožula - Micića više ne pojavljuje na njihovim listama za Kočerin, te će narednih dana nastojati ponuditi sastavljanje zajedničke liste za Kočerin, na kojoj bi dakle bile i osobe iz HDZ-a BiH, kao i Neovisne liste za Kočerin, međutim iz pobjedničke Neovisne liste za Kočerin, prema nama dostupnim informacijama, ne žele ni čuti o takvoj mogućnosti, jer bi to značilo još jednu prevaru ovdašnjeg naroda, a Kočerinjanima je dosta prevara, lažnih obećanja, obmana i ucjena svih ovih godina i zato iz Neovisne liste za Kočerin su i tražili nove izbore, te formiranje novog Vijeća MZ Kočerin sukladno ostvarenim rezultatima, kako jednih tako i drugih na tim ponovljenim izborima, a nikako kroz formiranje zajedničke liste s onima koji su poraženi na tim prvim, neregularnim izborima.

dnevno.ba

Glas naroda

Hoće li pasti posljednja udbaško komunistička i sotonsko masonska utvrda u Evropi? Hoće li Bože moj?

Treba još mjesni zajednica izbora,dosta festa,ručkova,i sebi uzimanje para u džep od kulturnog umjetničkog drustva, nema izvjesća godisnjeg,treba podnit izvjesće građanima mjesne zajednice.

Treba spojiti mjesne zajednice:Ljuti dolac - Bijograci,Jare-Uzarići,Knešpolje-Gradac,Dobrič-Žvatić,Crnač-Dobrkovići,Izbično-Britvica,Ljubotići-Privalj,Kučerin,Dužice-Rasno,Buhovo-Turčnovići,Mokro-Brijeg.Manji troškovi manje janjetine,manje uzimanja novaca iz Općine,i pranje novca.

Treba izbacti Micića,dosta vise svagdje ga ima,To ga stoji Rođak Miro Kraljević Gradonacelnik Prikucanog Grada,zahvaljuć Gradu prikucanom Miro je dobio još jedan mandat i kupljenim glasovoma iz Mjesne zajednice Trn Gdje je presjednik mjesne zajednice Trn bio jedan poznati prijatelj susjed D.Marusić,kojo je dobio mjesto šefa odjela u PTT,i mnoge pogodnosti

Dije policja da to rasćera jesuli bili jednon.

Čuva li milicija kutiju.

ercegovina je eldorado za adezekane i lopine a u Hrvackoj je već počeo lov na adeze lopine i ratne profitere

adezekani će izgubit izbore od nezavisnih narodnih kandidata ko što su komunisti dr-titulam gubili izbore od adeze mesara
no tada je adeze prevario narod što sad ljudi iz naroda moraju ponovo krenut iz početka-ili nas nema -nestanak zbog adeze lopovluka i "udbaške" prevare a ono što su "jamili narodu" narod će kad ogladni "povratit revolucijom"ovako ili onako
makijaveli-cilj opravdava sredstvo!
narod je neuništiv jer su židovi Hitlera pobjedili-preživjeli su!

puče puška sa pećine nema adezeu četvrtine-Kočerin je virus koji će poharat adeze partiju koja popuha i rasćera Rvacki narod
koliko Kujunđžića ima u kradezeu?

Nista od ovoga ako se svi ne probudimo u svim sredinama i napokon kazemo na izborima dosta je jer je davno bilo dosta. U svim lokalnim sredinama moramo vratiti dostojanstvo ovo malo naroda sto je ostalo i javno prokazati ove bezkicmenjake sto zbog svoje osobne koristi moraju glasovati za ovu udbasku kriminalnu organizaciju. Ili ovako ili se nemamo cemu nadati.

to bar nije teško uhljebi su skoro svi koji "rade kod partije" a narod je doma bez posla i u njemačkoj
10% je sa mo uhljeba a ostatak je opozicije izađimo birajmo svoje ljude tako radi njemačka a uhljebe sve poslat kući-bez demokracije nema države bez države nema POSLA za narod to drži Doćland

Pa ta tzv. neovisna lista za Kočerin je kod Mire janjetara govorila i mi smo HDZ nije samo Micić? Maknimo Micića i imamo kontinuitet partije kradezea. Šta će se onda promijeniti, Sjaši Murta da uzjaše Kurta?

Novi izbori u Kočerinu određeni za 29. ožujka?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari