Iz Srbije stigla suglasnost za saslušanje Nine Bijedić

ljubuski.info

U sljedećih sedam dana u Beogradu će biti saslušana Nina Bijedić, majka Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen 6. listopada prošle godine, potvrđeno je iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.

Zahtjev za njezinim saslušanjem upućen je prije nešto više od mjesec dana, obzirom na to da Nina, inače profesorica i dekanesa na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta "Džemal Bijedić", od 10. listopada boravi u Beogradu kod majke.

Zahtjev za saslušanje upućen je na osnovu ugovora između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćerke jedinice.

Krajem prošlog tjedna, iz Srbije je stigla suglasnost za njezino saslušanje.

U moru istražnih radnji koje su do sada obavljene u MUP-u ZHŽ-a i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, istražiteljima nedostaje iskaz Lanine majke, jer ju je, zbog teškog stanja u kojem se nalazila bilo nemoguće saslušati.

U tijeku je, doznaje se, analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, kao i izjava svjedoka koji su do sada saslušani, od njezinih prijateljica, bake Nevenke, ribara koji je pronašao tijelo u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, građana koji su im se javljali nakon što je iz MUP-a upućen poziv za pomoć davanja bilo kakvih korisnih informacija.

Iako je prikupljen veliki broj tragova, tijekom uviđaja te niza pretresa koji su rađeni, do sada nijedan nije doveo do pomaka u istrazi.

Praktično, beskorisni su bili laptop i mobitel nesretne djevojke, koji je, podsjetimo, otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj.

Nakon izvršene obdukcije rečeno je kako je Lana Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku.

Avaz

Glas naroda

I šta ćemo sad, beskorisni ko i ubojica koji šeće gradom. Ko vas j.i mi ćemo tako sa vašom djecom MUP ZHŽ...mafijoooo, HDZ masonerijo.

De metnite onu sliku di je mala ista ćaća.

Bravoo

bog čuva našu djecu

Vidi se kako je dosad čuvao tako će i odsad, pobit će vam se djeca međusobno.

Prosla baba s kolačima

Jeste li joj dali pitanja da se pripremi?

Pretuzne li sudbine...oceli se ikad saznat odgovor...nesposobne policije...daje bog dao Milicije vec bi se slucaj rjesio..stideli se i peceli savjest...pojjedinica koji svoj posao bas nema se sta rec efikasno obavljaju...bandoo

Ma nije policija kriva ljudi dosli sa baustele nosalo blokove misalo maltu kakoce on jadan rijesavat neke stvari nezna a neznanje je najveci neprijatelj covijeku

Stace rijesit panjevi poput Galica Marijanovica

Nije ne mogu i ne znaju nego neće...HDZ bagra pokušava zataškati slučaj!

Iz Srbije stigla suglasnost za saslušanje Nine Bijedić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari