HKD Napredak predstavio 67. Godišnjak i kalendar za 2020. godinu

ljubuski.info

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" predstavilo je jučer 67. izdanje Hrvatskog narodnog godišnjaka, koje je jedno od najznačajnijih izdanja ovog društva, i kalendar za 2020. godinu.

Glavni i odgovorni urednik napretkovog Godišnjaka Franjo Bratić je istakao da je ovogodišnje izdanje posvećeno, većim dijelom, 66. godišnjoj skupštini Napretka te izboru novog predsjednika Nikole Čiče.
Nakon 29 godina s kormila je otišao predsjednik društva, profesor Franjo Topić. Topić je označen Napretkom i Napredak je označen Topićem. Ono što je napravio za ovo društvo je ogromno djelo - naglasio je Bratić.

Poručio je da je Napredak velika obitelj, s velikim uspjesima, te da svaku godinu mogu označiti povijesnom.

Dopredsjednik Napretka i glavni urednik ovogodišnjeg kalendara Miroslav Landeka kazao je da su ove godine na kalendaru predstavljene tvrđave.
Nastojimo kroz kalendar očuvatu svoju kulturnu baštinu. Činjenica je da se nalazimo u digitalnoj eri, ali nije splahnula želja za kalendarom - rekao je Landeka.

Predsjednik BZK Prepored Sanjin Kodrić istakao je važnost društava kakva su Napredak, Preporod te Prosvjeta i La Benevolencija jer, kako je naveo, zajednički grade kulturni sistem BiH s pozitivnim reflekcijama u cjelini bh. društva.
Zahvaljujući Godišnjaku moguće je rekonstruirati ono što je povijest HKD Napredak, ono što su njegovi rezultati i doprinosi - istakao je Kodrić.

Na predstavljanju Godišnjaka istaknuto je da obiluje brojnim oblastima među kojima su povijest, književnost te osvrti i prikazi.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari