Deficit proračuna ŽZH - 9 milijuna KM

Vlada Zapadnohercegovačke županije usvojila je na današnjoj sjednici u Širokom Brijegu Nacrt drugog rebalansa proračuna za 2009. godinu i uputila ga u skupštinsku proceduru. Deficit u ovoj godini iznosit će blizu devet milijuna KM.

Županijska Vlade usvojila je i više prijedloga zakona iz oblasti školstva, kao i konačno izvješće o izvršenoj reviziji financijskih izvješća Proračuna ZHŽ-a za prošlu godinu.

Priopćenje za javnost sa 83. sjednice Vlade

U petak 27. studenog 2009. godine u Širokom Brijegu je, pod predsjedavanjem predsjednika dr. Zvonke Jurišića, održana 83. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila Prijedlog Drugog rebalansa Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2009. godinu, koji sada iznosi: 78.480.371,00 KM. Razlog za pristupanje ponovnom uravnoteženju Proračuna za 2009. godinu proističe iz činjenice da se prihodi ne ostvaruju planiranom dinamikom te se na taj način stvara prostor za brži rast rashoda i izdataka. U Drugom rebalansu, u sferi socijalnih davanja u Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi, iznađena su sredstva za isplatu porodiljnih naknada koje ova populacija ostvaruje sukladno županijskim zakonima, a koje od ožujka 2009. godine čekaju na realizaciju i za koje su potrebna značajna financijska sredstva do isteka fiskalne godine. Također su značajno povećana sredstva za štićenike te za civilne žrtve rata.

Usvojen je Dokument okvirnog Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2010. - 2012. godinu.

Pored navedenoga, utvrđen je Prijedlog Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, koji je upućen u daljnju skupštinsku proceduru. Također, utvrđen je i Nacrt Zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Vlada je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o korištenju službenih vozila kojom pravo na cjelodnevno korištenje službenih vozila imaju predsjednik Skupštine, zamjenik predsjednika Skupštine, predsjednik Vlade, dopredsjednici Vlade i ministri u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, dok pravo na korištenje službenih vozila u radnom vremenu imaju tijela županijske uprave, uz putne naloge; kao i Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Statuta Javne ustanove Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke.

Markan Zelić iz Ljubuškog postavljen je na radno mjesto ravnatelja Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Županije Zapadnohercegovačke.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari