U protekloj godini zabilježeno 518 požara u ZHŽ

ljubuski.info

U protekloj 2019. godini na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) zabilježeno je 518 požara i 94 tehničke intervencije, kazao je ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ-a Drago Martinović.
Broj požara je povećan u 2019. u odnosu na 2018. godinu i to, s 440 na 518, dok je tehničkih intervencija u 2018. bilo 157, dodao je Martinović.

U tehničke intervencije inače spadaju čišćenja prometnica nakon prometnih nesreća, korištenje kliješta u prometnim nesrećima, ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija i drugo.

Kada je riječ o gradovima i općinama u ZHŽ, najviše požara je bilo u Širokom Brijegu - njih 185, dok po tehničkim intervencijama prednjači Ljubuški gdje su su pripadnici ove službe intervenirali 45 puta.

Zanimljivo je da je broj požara bio znatno veći u početku 2019. godine nego kasnije u ljetnim mjesecima. Primjerice, u veljači i ožujku u toj županiji je zabilježeno 136, odnosno, 113 požara dok je ih je u srpnju bilo 45, a u kolovozu 56. Gorjeli su uglavnom šuma i nisko raslinje.

Također, prema podacima Civilne zaštite ZHŽ-a, vidljivo je kako je u Grudama zabilježen najmanji broj požara.

Od ukupno 518 požara u ZHŽ-u, njih 63 je bilo u toj općini, dok je broj tehničkih intervencija bio izrazito nizak - samo sedam u cijeloj godini.

Govoreći o planovima za 2020. godinu, Martinović navodi kako je u toj godini planiran početak prve faze izgradnje skladišta civilne zaštite te izrada projekta sustava za uzbunjivanje građana na području ZHŽ-a.

Po njegovim riječima u planu su još edukacije, obuke i osposobljavanje u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, koja pored materijalnog opremanja struktura civilne zaštite predstavlja temeljni preduvjet za učinkovito, stručno i kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja sustava zaštite i spašavanja.

FENA

Glas naroda

Dijed od Martinovica sudjelovao u ubojstvu Kocerinski fratara za vrijeme drugog svjetskog rata.Zar treba naglasavati da je covjek kadar HDZa i usput dezerter koji je u prije samog pocetka rata pobjegao i Njemacku.

Klasika!!!

A šta rade kočerinjani ili su i oni isti

najveći požar u žzh je zapalila HDZekanovska ekipa i nitko ga ne gasi jači i veći je po egzodusu stanovništva od onog aktualnog u australiji.

požar uništi Australiju a HDZ partija Hercegovinu koljevku Hrvackog naroda i Hrvacke Državnosti
adezekane posle poraza na izborim treba traktorim oćerat u Srbiju !

Ovaj je zlo točka

Tugo moja tugo.
Kod nas na pozicijama samo nekakav polusvijet koji bi u normalnim drzavama u najboljem slucaju radio u kamenolomu ili rudniku(ne zelim vrjedati ljude kojo tamo rade svojim izborom)Ovaj covjek ili bolje reveno sotonin sin direktor necega u Hrvatskoj i Katolickoj Hercegovini.
E pa neka imamo vlast tocno onakvu kakvu zasluzujemo,udbase,komuniste,sinove i unuke ubica,te razno razne kriminalce dilere i lopove.

U protekloj godini zabilježeno 518 požara u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari