Vozači za kazne duguju skoro 70 milijuna KM

ljubuski.info

Vozači u Bosni i Hercegovini po osnovu neplaćenih prometnih kazni duguju ukupno 69.626.103 KM. Najveći iznos, čak 43.567.916 KM, duguju vozači iz Federacije BiH, dok su oni iz entiteta RS prikupili 22.963.412 KM duga. Vozači iz Distrikta Brčko duguju 3.094.115 KM.

Podaci su to Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA), prema kojem je apsolutni rekorder po dugovanjima vozač iz sarajevske općine Stari Grad, koji je skupio čak 145.534 KM duga na osnovu prometnih prekršaja.

Ovaj vozač iz Sarajeva suvereno čuva prvo mjesto na popisu dužnika, na kojoj ga slijedi vozač iz Brčkog sa 77.360 KM, a zatim vozač iz Maglaja sa 63.638 KM duga. Slijedi ih Trebinjac sa 60.668 KM, te Modričanin sa 60.096 KM duga. Njima za vrat puše Živiničanin, koji je prikupio 54.301 KM duga po osnovu neplaćenih prometnih kazni.

Rekorder u Hadžićima kod Sarajeva duguje 50.476 KM, a nešto "umjereniji" u odnosu na njega su dvojica vozača iz Srbca i Doboja sa po 49.050 KM, te 46.720 KM duga. Dugovanja jednog vozača iz Gradačca iznose 43.926 KM, dok je u Prijedoru zabilježen vozač sa 40.360 KM duga.

Prema podacima IDDEEA-e, najučestaliji prekršaji koje vozači prave se odnose na prekoračenje brzine od 10 do 20 kilometara na sat više u odnosu na maksimalnu propisanu u naseljima, te 20 do 30 kilometara na sat više u odnosu na maksimalnu propisanu brzinu na putovima izvan naselja.

Druga osnova za kažnjavanje po učestalosti je vožnja u motornom vozilu bez sigurnosnog pojasa, a zatim i upravljanje vozilom bez ispravnih uređaja i opreme. Među učestalijim osnovima za kažnjavanje nesavjesnih vozača je i nezakonito zaustavljanje i parkiranje vozila.

faktor.ba

Glas naroda

A šta je sa nezakonitim zaustavljanjima vozača od strane policije? Ne treba im ni marke dat

kako vas nije stid potrajte i ovo malo svita sto je ostalo [ * neprimjereno * ] jedna

Malo im vazda dok ne stigne do milijarde pa unda ko u americi 2 miliona strpati u zatvor

Koliko trba vremena za zastaru.
Hvala u naprjed.
Poz.

kuce prazne narod duzan kako vas nije stid

[ * neprimjereno * ] jedni udarilo po narodu a oni sluzbenim autima se vozaju

Ovi što su dužni su sigurno uhljebi.

Pošten čovik plaća svoje dugove ( ili ih ne prouzročuje, jeste li možda o tome razmislili).

Vozači za kazne duguju skoro 70 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari