HRS mora dodatno osnažiti poziciju druge stranke u Hrvata

ljubuski.info

U Mostaru održana sjednica predsjedništva Hrvatske republikanske stranke (HRS). Raspravljano je o aktualnoj političkoj situaciji i početku priprema HRS-a za lokalne izbore.

Pri ocjeni političke situacije konstatirano je kako su se, na žalost, obistinila predviđanja koja je HRS kao stranka učinio još pred Opće izbore. Više od godinu dana nakon izbora, pozicija hrvatskoga naroda u ustavno pravnom smislu se nije ni po čemu promijenila, dapače. Izostanak bilo kakve strategije, vizije i plana, osim onog za promicanje i realizaciju uskostranačkih i privatnih interesa od strane političkih predstavnika Hrvata u vlasti, dodatno su pogoršali poziciju hrvatskog naroda u BiH. Sudjelovanje u zakonodavnoj i aktivan rad u izvršnoj vlasti na federalnoj razini, ulazak u koalicijske odnose sa strankom Željka Komšića, aktivno sudjelovanje u uništavanju Aluminija, rast korupcije, nepotizma i netransparentnog trošenja novca poreznih obveznika, itd. doveo je do toga da su Hrvati postali žrtvama ne samo ustavno-pravne diskriminacije Sarajeva, nego i žrtvama ekonomsko-socijalne diskriminacije vodstva hrvatskog naroda na čelu sa HDZ-om BiH.

Svojim aktivnostima kroz tijela vlasti u kojima su izabrani predstavnici HRS-a, putem inicijativa, amandmana, prijedloga zakona i dr. čine sve u svojoj moći kako bi se konačno stalo u kraj svim ovim društvenim anomalijama. Prezentirana su izvješća nevladinog sektora koja su pokazala kako su u prošloj godini predstavnici HRS-a, na razinama gdje sudjeluju u zakonodavnoj vlasti, rezultirali ili najaktivniji zastupnici ili među najaktivnijim zastupnicima. Zaključak Predsjedništva je da se nastavi i dodatno intenziviraju aktivnosti u tijelima vlasti kako bi se demaskirala sva licemjernost tobožnje borbe za nacionalne interese vladajućih političkih struktura Hrvata u BiH.

Prigodom diskutiranja o pripremama za lokalne Izbore 2020., prezentirani su rezultati interne ankete jedne međunarodne organizacije koja, u biti, potvrđuje ono što pokazuju i rezultati Općih izbora iz 2018. godine, a to je kako je HRS u urbanim sredinama HNŽ-a i ZHŽ-a postala druga stranka po snazi kod Hrvata u BiH. Zadatak sviju u HRS-u jeste da se ta podrška kapitalizira u vidu osvajanja vijećničkih mandata, tamo gdje će HRS nastupiti na izborima. Prvi korak će biti re-evidencija članstva, organiziranje općinskih organizacija stranke, gdje za to postoji mogućnost te širenje stranačke infrastrukture i na područja gdje Hrvati ne čine većinu.

Kao cilj lokalnih izbora definirano je kako HRS mora dodatno osnažiti poziciju druge stranke Hrvata u općinama i gradovima gdje budemo imali svoje liste na lokalnim izborima. Pokazati još više kako postoji alternativa korupciji, nepotizmu i kriminalu i alternativa politici koja svoj identitet i borbu za nacionalne interese prodaje za osobni probitak.

Hrvatska republikanska stranka

Glas naroda

Jedina prava oporba HDZ-u koja se ne slizuje velikobošnjačkim nacionalistima iz SDP-a, DF-a.. ...

Kandidiraj se Slavene za gradonačelnika Mostara.

Slavene imaš dvojicu zastupnika u skupštini zapadnohercegovačke županije ja još nisam čuo da su se oglasili na skupštini a vi pričate da ste najglasniji pa de ih malo natraj da nešto rade

Oni nemaju niti jednog zastupnika u županijskoj skupštini ZHZ, oba su iz Zvona a njihova suradnja je okončana tako da se zna.

Moj Slavene mlatis praznu slamu idi nadi neku pecinu i nemoj iznje izlazit procitan si

Samo dok mu mrsko sarajevo ponudi kakvu funkciju,pa ćemo onda vidjeti velikoga hrvata...

A ti znaš da mu već nije nuđeno?

Otkad ste vi druga stranka?

Pogledaj rezultate izbora po većim mjestima pa ćeš dobiti odgovor i pogledaj zadnja istraživanja OSCE-a pa ćeš i tu dobiti odgovor.

Kojih izbora? Vi postojite samo na intetnetu. Druga stranka među Hrvatima kad već brojiš i analiziraš je 90tka

Druga stranka? Što se tiče općina 1 vijećnik u županiji HNŽ Slaven zastupnik, u ZHŽ 2 zastupnika koliko znam uopće više nisu HRSova, u Hercegbosanskoj županiji 1 zastupnik a i taj vjerojatno nije više Slavenov. U Širokom na zadnjim izborima dobro prošli a koliko čujem nećete više ni glasa jer ova 2 zastupnika već više nisu oporba.

HRS mora dodatno osnažiti poziciju druge stranke u Hrvata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari