HSP traži reakciju Vlade na podizanje optužnica protiv generala HVO-a

ljubuski.info

Hrvatska stranka prava (HSP) Republike Hrvatske zatražila je reakciju hrvatske Vlade na podizanje optužnica protiv generala HVO-a Martina Frančeševića i drugih, a novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića da "pokaže 'karakter' i učini najviše moguće za nepravedno optužene pripadnike HVO s područja općine Brčko".

Ne prođe ni jedan katolički blagdan, a da službe represivnog aparata BiH ne 'čestitaju' taj blagdan uhićenjima ili podizanjem optužnica protiv istaknutih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. Božićne i novogodišnje blagdane 'čestitali' su ovaj put podizanjem optužnice protiv heroja obrane hrvatskih prostora općine Brčko tijekom velikosrpske agresije, generala Martina Frančeševića i Ive Anđelovića zbog navodne zapovjedne odgovornosti, priopćio je u subotu HSP.

Ta stranka ističe kako najoštrije osuđuje takav čin jer, tvrdi, ne postoji ni jedan valjan argument i dokaz za postojanje bilo koje razine njihove odgovornosti.
Iz svih dosadašnjih istražnih radnji jasno je kako Tužiteljstvo nema dovoljno pouzdanih elemenata za podizanje optužnice, a pravi dokaz je imao i dostavio general Frančešević iz kojega je posve razvidno da on i Anđelović nisu zapovijedali nikakvim postrojbama niti su bili odgovorni po zapovjednoj dužnosti za područje borbenih djelovanja za koje su optuženi, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

HSP ocjenjuje kako je podizanje optužnice protiv generala Frančeševića, zapovjednika 108. brigade HVO-a, jednog od najzaslužnijih za obranu prostora Brčkog pod smiješno fabriciranim optužbama još je jedan u nizu napada na Hrvate Bosanske Posavine sa ciljem unošenja nemira u hrvatski narod ovog kraja, izazivanje opće nesigurnosti i njegovim konačnim raseljavanjem s njihovih stoljetnih ognjišta.

Nedopustivo je najčistiju obranu hrvatskih prostora u obrambenom ratu nazivati zločinom i omalovažavati čelne ljude obrane koji su u najtežim vremenima dali sve za obranu općine Brčkog. Optuženi zapovjednici ni jednog trenutka nisu izdali ni jednu zapovijed koja bi ugrožavala pripadnike drugih naroda, pa se bilo kakva zapovjedna odgovornost ne može primijeniti na njih, tvrdi HSP.

Od Vlade RH traži da ovaj put, umjesto verbalne potpore, pruži svu moguću pomoć optuženim časnicima, od pravne, diplomatske do materijalne pomoći.
Podsjećamo da se radi o ljudima koji su Hrvati i državljani i Republike Hrvatske. Tražimo da otkloni špekulacije koje se javljaju u javnom prostoru da je podizanje optužnica 'druga prodaja Posavine', te da se pošalje jasna poruka da Hrvatska stoji iza Hrvata u BiH. Pozivamo i novo izabranog predsjednika RH Milanovića, koji je u kampanji zastupao stajališta zaštite hrvatskog naroda u BiH da pokaže 'karakter' i neka mu slučaj Frančešević/Anđelović bude prvi predsjednički potez kada stupi na dužnost, navode iz HSP.

HINA

Glas naroda

Zaštit će dobročinitelj

Zna se tko je na čelu Tužiteljstva

Ako je kriv nek odgovara a ne vi da sudite po komunističkoj masovne ubojice dobri i lašinama tih krvoloka hodate i klanjaze jel tek il nek je vajni uredniče hodočasniče na dedinje

dobročinitelja i ševu da pomogne

Koji je to apsurd!Hsp koji je bio Alijina podrepina i još je uvijek traži zaštitu za Hvo generale.E svašta.

Nije alijina pod.vec lazna HSP daje prava rjesavala bi ubojstva clanova HSP a a bilo ih je dosta a ti agezeovac uzmi vodju pa u prebilovce na pecenje sa cetnicima

Sto nece,isla je nafta sa njima u ratu.

Ovo je HSP iz R.Hrvstske a ne lji gavi iz Hrrceg-Bosne.

Pa zato su Srbi uzeli SIPU a Hrvati financije

Daj , mislim stvarno, Zoka nije Kolinda pa da se mijesa u unutarnje stvari druge drzave. Pogotovo ne u tuzilastvo na cijem celu je Hrvat koji ne isporucuje Kolindinog mezimca Mamića.Zbrojite dva I dva
Daj se uozbiljite ljudi

Kako je uredniče poštovatelju lešine na dedinju hodočasniče masovnom ubojici

Gosn,manje ida,puknit će ti čir!

Kako je živjeti sa slvom obožavanja lešinara jel bole noge od hodanja uzalud

HSP traži reakciju Vlade na podizanje optužnica protiv generala HVO-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari