Traže se nove lokacije za mostarsko odlagalište

ljubuski.info

U Gradskoj vijećnici Mostara u petak je održan sastanak Radne skupine za iznalaženje nove lokacije za mostarsko odlagalište koja bi, po zahtjevu građana, trebala biti izmještena sa lokacije 'Uborak'

Odblokiran process

Riječ je o trećem sastanku kojim je, prema riječima sudionika, odblokiran proces traženja nove lokacije. Prijedloge novih lokacija očekuju na sljedećem sastanku za deset dana.

Radnu skupinu čine predstavnici gradskih i županijskih vlasti, te predstavnici građana.
Omer Hajdur, iz Građanske inicijative 'Jer nas se tiče', kazao je kako je usuglašeno da za deset dana dođu s pet lokacija koje bi mogle biti buduće lokacije deponije.
Nijaz Hodžić iz Građanske inicijative "Jer nas se tiče" izjavio je kako je dogovoreno da u roku od deset dana Gradski urbanistički zavod i resorno županijsko ministarstvo urade prijedlog mogućih lokacija, te da gradonačelnik Ljubo Bešlić sazove novi sastanak Radne skupne na kojem će se raspravljati o tim prijedlozima.

Prema Hodžićevim riječima, sastanku održanom u petak su nazočili svi članovi Radne skupine, direktor županijskog urbanističkog zavoda, kao i direktor gradskog Zavoda za građenje.

Istekli svi rokovi

Na pitanje hoće li biti teško pronaći novu lokaciju te ima li takvih lokacija, Hodžić je kazao kako mora biti novih lokacija, zato što su trenutnoj lokaciji na kojoj se odlaže odpad istekle sve dozvole.
Deponija d.o.o. nije dostavila potrebne dokumente Federalnom ministarstvu za dobivanje nove okolinske dozvole. Istekli su svi mogući rokovi, tako da očekujemo od Federalnog ministarstva da odbije zahtjev Deponije, odnosno da zatvori ovu odlagalište na koju se trenutno odlaže smeće. A onda nije problem, mi se možemo u nastavku dogovoriti za dalje aktivnosti, odnosno za dalji odvoz smeća, sve je sad do Federalnog ministarstva - rekao je Nijaz Hodžić.

RGM

Glas naroda

Vraca se smece a lipo je netko bija mito i korupcija pa kupija stan u zagrebu

Sve smeće dovest Barbiju u dvorište to je njegovo maslo i albu isto a dije naše komunalno poduzeće-krepalo

Svaka Županija neka riješi svoje smeće,u svojim prostorima.Reciklirati,zaposlit svoje ljude,i svima jeftinije.Ovo do sada je lopovluk drugova iz HDZ,na provizijama pokupovali stanove auta i vikendice.Nedajte Mostaru Više ovaj kriminal da se radiiii!!!!

Na području iznad Miljković kod Mostara napravit reciklažu sa spalionicom za obe županije.Sa toplinskom energijom grijati škole bolnice i druge ustanove,naravno prija sa parom proizvoditi strujuNaravno prije svega organizirati prikupljanje smeća svih vrsta od svih građana po pristupačnim cijenama..

u Rvackoj izgorilo 6 baba i ubijena tri motorista u jednom danu
Rvacka je najsigurnija zemlja na balkanu kakove su tek druge države
užas

Tebi je izgleda crna kronika duševna hrana

jedna ljepa spalionica smeća ekološka lošta taman ko obe Čovićeve vile -skup je to sport nije to HDZ igračka

Traže se nove lokacije za mostarsko odlagalište
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari