ZHŽ uvela elektroničke zdravstvene iskaznice

ljubuski.info

Zapadnohercegovačka županija uvela je elektroničke zdravstvene iskaznice, potvrdio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ Tomislav Pejić.

Zastupnica u Skupštini ZHŽ Žana Miličević još je jesenas resornog ministra tražila objašnjenje o tome zašto pacijenti na području te županije moraju ovjeravati zdravstvenu iskaznicu svaka tri mjeseca iako je na njoj markica premije osiguranja koja vrijedi godinu dana.

Ministar Pejić tad je kazao kako toj praksi dolazi kraj te kako će pacijenti na području ZHŽ od 2020. godine imati elektronske zdravstvene iskaznice.
Radimo na tome da uvedemo elektornsku zdrastvenu iskaznicu i ona bi trebala biti u opticaju od 1. siječnja 2020. godine. Na njoj ćete imati elektronsku ovjeru iskaznica kao i markicu. Bit će u obliku koji je uređen federalnim aktom koji ćemo apsolutno ispoštovati. Na iskaznici će biti još određeni podatci koje moramo imati na njoj i određeni podatci koji će liječnicima i medicinskim sestrama dati informaciju o pacijentu, objasnio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ Tomislav Pejić u razgovoru za Radio Herceg Bosne

Radio HR HB

Glas naroda

Opet l.a.ž.e.t.e javnosti ja jucer bio u ljubuškome i dali mi uplatnicu isao u banku 23 km i umjesto markice mi izdali neki papir a stara zdravstena ostala.

Ma kakvi. Ako platite tu potvrdu daste platili markicu onda ste oslobodeni partipacije.Ako niste onda odete kod Dr Nosica i njemu lipo 20 km i netriba vam ta potvrda.

Bolan nije KARTICE vec el. MARKICE.., al eto

zašto pacijenti moraju ovjeravati zdravstvenu iskaznicu svaka tri mjeseca ?Pa kakvo je to pitanje,mi svakako živimo u početku dvadesetog stoljeća a kako će drugačije maltretirat narod i od čega će živit uhljebi?

znaci li ta elektonska ovjera da cemo isto .morati svako tri.mjeseca ici ovjeravati da bi ovjeravavima opravdali radno.mjesto?

Krivi naslov mozda ce uvesti a nisu uvedene. Samo iazi. Kome to sluzi. Kao i G juce bio u zavodu platio markicu i dadose mi neku potvrdu o placenoj markici. Pitao sam sto sad kazu moras imati potvrdu i zdrastvenu do izdavanja elektronske iskaznice. Pitam dokle tako? Dok se nesto ne promini u naputku.. Pa cuvaj papir......

trebat ce imat potvrdu da imas potvrdu da imas markicu za uhljebninu

biće da elektronsku karticu triba platit

nema u HDZa ništa mukte samo njima naravno!

I opet elektronička se plaća ponovo govori se od 3KM-5KM

Laž,jedno je ovjera elektonka a drugo je el iskaznica,bio sam juce i platio markicu, nitko ne spominje iskaznice

U HNŽ već imaju elektronske zdravstvene iskaznice a valjda ćemo i mi imati za koju godinu, kasnimo za svima godinama!

Šta će ti iskaznica prijane "tko te lječi"....

Ministar laze. Neka pokaze tu elektronsku iskaznicu.

ZHŽ uvela elektroničke zdravstvene iskaznice
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari