Istražitelji i tužitelj će Laninu majku saslušati u Beogradu

ljubuski.info

Tri mjeseca, koliko je prošlo od misteriozne smrti Lane Bijedić, nesuđene brucošice iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen s nepunih 19 godina, brojne provedene istražnje radnje i silni rezultati vještačenja istražitelje MUP-a Zapadnohercegovačke županije još nisu doveli do korisnog traga.

Praktično, sve što im je preostalo jeste saslušanje Lanine majke Nine Bijedić, profesorice i dekanese Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta "Džemal Bijedić", koje će biti obavljeno u Beogradu.

Ona, zbog izuzetno teškog stanja u kojem se nalazila nakon smrti svoje kćerke jedinice, nije saslušana u svojstvu svjedoka. U Beogradu, u kojem je rođena, Nina Bijedić boravi od 10. listopada kod svoje majke, a u tom je gradu, prema njenoj želji, i kremirano tijelo mlade Mostarke.

Nakon izvjesnog vremena, tužiteljskom timu Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, pod čijim nadzorom se vodi istraga, nije preostalo ništa drugo nego uputiti zahtjev za saslušanje na osnovu ugovora između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima.

Kako se doznaje iz izvora bliskih istrazi, suglasnost za saslušanje se očekuje praktično svakog dana i, najvjerojatnije, tim istražitelja i tužitelja će do sredine siječnja otputovati u Beograd kako bi saslušali Laninu majku.

Nakon toga, kao posljednja faza istrage, najvjerojatnije će biti urađena kompletna rekonstrukcija ovog jednog od najzagonetnijih zločina u BiH, ali i šire, koji je potresao široku javnost.

Tijelo Lane Bijedić, podsjetimo, lokalni ribar je uočio 6. listopada u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog. Istog dana, nešto ranije, njen nestanak policiji je prijavila majka Nina, s obzirom na to da je Lana trebala otputovati u Sarajevo, gdje je bila upisala studij, a na telefonske pozive joj nije odgovarala.

Umjesto na kavu s prijateljicom, kako je to rekla majci, Lana se autobusom iz Mostara, iz potpuno nepoznatih razloga, zaputila u Čapljinu. S autobuskog kolodvora u Čapljini je pješačila više od pet kilometara, kako su to zabilježile kamere s pojedinih objekata, do mjesta Trebižat, gdje joj se gubi trag.

Njeno kretanje je zabilježeno i na vijaduktu Studenci ispod kojeg je tijelo nađeno. Obdukcijski nalaz je pokazao kako je nesretna djevojka pretučena, davljena i bačena u rijeku.

Rezultati vještačenja njenog telefona, koji je, podsjetimo, otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj, njene odjeće, bilješki i tragova izuzetih s lica mjesta, kao i toksikološke analize, nisu donijeli nikakav pomak u istrazi.

Avaz

Glas naroda

To neće donijeti nikakav pomak u istrazi.
Apsolutno nikakav!!

Sveti Antun Pustinjak:"Doći će vrijeme kad će ljudi poludijeti, i kad budu vidijeli jednog koji nije luda kao oni , vikat će na njega " LUDA SI" samo zato što nisu kao oni."Mnogo puta na ovom portalu kad netko u komentaru napiše pravu ISTINU odmah ispod tok komentara se pojavi komentar:" južina je i promijeni bobe".Danas pričati i pisati o pravdi i moralnim vrijednostima je čisto gubljenje energije .Pokojna Lana je brutalno ubijena kako piše u tekstu i što je pokazala obdukcija i to u po bijela dana i pronađena isti dan to je činjenica ili istina." Ako nisi za HDZe onda si protiv naroda ". Reče jednom netko što znači da si neprijatelj. Ako ima Boga a ima onda ovaj narod koji vjerno i fanatično služi nekome čeka i nagrada budite uvijereni u to. Lani pokoj duši .

netko je kazao da ju je majka dobila umjetnom oplodnjom insinuirajući da se ne zna tko je biološki otac......hm...ako je to tako s biološkim ocem, nije nemoguće da bi to možda i moglo biti bitno za slučaj - što ako je ovo što se dogodilo s jadnom djevojkom, odlazak sama u šetnju, nedjelja popodne, pustošno, na primjer povezano za nekakav konflikt s majkom vezano za obiteljske tajne i ...... zašto je majka odmah kremirala tijelo nad kojim se vodi istraga ubojstva, zašto je se odmah udaljila u Beograd, zašto je na facebooku napisala da je pokojna bila čudna ili neobična - tako nešto - policija ne zna amabaš ništa ni približno - možda je stopirala pa se namjerila na budalu, možda je srela migrante, možda je se sastajala tu s nekim , možda..... oni samo tvrde da ima obrambene ozljede - a u dnevniku, oporuci i u mobitelu ne spominje nikoga - međutim koliko su površni i nestručni zapitaš se je li moguće da je sama skočila s vijadukta i zadobila ozljede u padu, od granja i kamenja....

To je trebalo napravit među prvim istražnim radnjama, ali eto nek se puni spis

Pun vam je Ljubuški djece umjetnom i donatorskom oplodnjom,izleti u Mađarsku, Zagreb itd.moli boga da nebude crnac i gotovo.al zar bi to bio problem između majke i kćeri?Mati joj je Mati.bez obzira tko je otac.Ni 1% nemislim da je mati kriva.

Koga vi vise ludim pravite. Točno se zna ko je ubio Lanu, šta je toj osobi u srodstvu i zašto se prikriva. Ali polako...doći će i vrijeme istine. Ps i one ko je šta i kako prikrivao, pa će bit vriske.

Sto ne kazes onda nama koji nismo upuceni...da nisi ti opet onaj vidoviti milan pa kazes da je ubojica krupan, crn...haha

Pustite Pehara da sve ponovo istrazi on ce rijesiti slucaj jer je pametan cudo jedno,za njega su profesori emeritusi male bebe,ako nista ne nadje kladim se da ce izmlatiti ribara koji je pronasao Lanu.

Onda bi bilo postrojavanje isto ko kad je Guda postrojava...

Istražitelji i tužitelj će Laninu majku saslušati u Beogradu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari