Uskoro suđenje zbog prepravljanja ocjena u Posušju

ljubuski.info

U Općinskom sudu u Širokom Brijegu za 27. siječnja ove godine zakazan je glavni pretres u predmetu protiv optuženog Ante Jukića, a zbog kaznenog djela Zloporaba položaja ili ovlasti i kaznenog djela Krivotvorenje službene isprave.

Riječ je o slučaju prepravljanja ocjena učenicima u Gimnaziji fra Grge Martića u Posušju tijekom školske godine 2016./2017.

Optužnicom se Jukiću stavlja na teret da je, obavljajući spomenutu funkciju u navedenoj gimnaziji prekoračio svoje službene ovlasti, tako što je omogućio izdavanje svjedodžba učenicima kojima su nastavnici prethodno zaključili više negativnih ocjena radi čega su trebali izgubiti godinu.

Optuženi je to učinio nakon što je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ donijelo rješenje kojim je obvezalo gimnaziju da se određenom broju učenika/ca omogući izdavanje svjedodžbi.
Iako je znao da zaključnu ocjenu za svaki nastavni predmet na kraju nastavne godine utvrđuje nastavnik koji je izvodio nastavu, a da upis ocjene u razredne matične knjige i svjedodžbe upisuje razrednik, izvršio je prepravke ocjena u matičnim knjigama, te izdao svjedodžbe za šest učenika i učenica potpisavši se i na mjesto ravnatelja i na mjesto razrednika, a nakon toga je ovjerio službenim pečatom gimnazije, navodi Tužiteljstvo ZHŽ.

U ovom slučaju, istraga se vodila protiv još dvije osobe, ali je ista na kraju i obustavljena protiv županijske prosvjetne inspektorice Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ Nade Đerek i ministrice toga ministarstva Ružice Mikulić.

Cijeli slučaj je pokrenut nakon što su se usprotivili profesori Gimnazije i ukazali na nelegalne radnje tijekom školske godine 2016./2017.

Profesori su kaznene prijave podnijeli preko punomoćnice iz Zajedničkog odvjetničkog ureda Nada Dalipagić i Jelena Dalipagić Crnjac, a protiv Ante Jukića, ravnatelja Gimnazije, Nade Đerek, Županijske prosvjetne inspektorice i Ružice Mikulić, Ministrice Ministarstva obrazovanja ZHŽ Široki Brijeg, zbog kaznenih djela Zloporaba položaja ili ovlasti i Krivotvorenja službene isprave.

U Županijskom tužiteljstvu su u svojstvu svjedoka saslušani svi podnositelji kaznenih prijava, dakle, ukupno njih dvadeset i jedan. Pored toga prikupljena je i određena dokumentacija vezana za navode iz prijave. Iskazi svih ovih svjedoka, kao i dokumentacija služit će kao dokazi u kaznenom postupku.

Klupko se počelo odmotavati pritiscima na profesore Gimnazije koji su dobili naloge na kraju školske 2016/2017. godine poništiti negativne i zaključiti pozitivne ocjene za nekoliko učenika.

Dnevni list

Glas naroda

Čuli dobili naloge da priprave ocjene.Ružo moja Ružice sve sam suze isplako moja Ružice.

tijekom školske godine 2016./2017. a jeste se sjetili valjda cekali moze'l kako da zastari pa da sakrijete. Sramota a kaznu narodu to expresno radite

Kakva je žurba, sačekajte par godina dok to ode u zastaru.

Protiv isfrustrirane i životnopromašene Jamine Petric, jet je odvjetnički tim plaćen novcem od sindikata. Ajde Đasmin pripremaj obranu i zaštitu.

Kad su dica novopečeni tajkuna mogu dobit i kupit šta oče. Tata će platit, daće stan u novo napravljenim zgradama. Ta nije stenja za dnevnicu, sve došlo priko noći, milijoni, milijuni

Korumpirani sud. To će sve oslobodit, po nalogu dobročinitelja!!!!!

Prestrašen sam od ovog grada gdje vlada korupcija i podobnost, gdje profesoru nije dozvoljeno da ocijeni znanje, nego moćnost dijetetovog roditelja! Plašim se i sviju koji su podržali i ohrabrili gospodina Antu Jukića pri obavljanju ovih zločinačkih činova, a to su roditelji djece čije su se ocijene trebale prepraviti. Jako bolno za djecu kojoj je ocjena mjerilo znanja a vrlo ponižavajuće za profesore.
Kako su sramotno ponizili i osramotili cijeli naš grad, svu djecu i roditelje djece koji idu u školu i uče, sve prosvjetne djelatnike!
I Antu i roditelje koji su ga, jedva, nagovorili na ovaj grozni, sramitni čin treba "izlučiti" u Nigdjezemsku pa neka tamo dijele čak i petice jedni drugima!

Bravo Zvizdan!

Kao dobro upućeni roditelj ja bi jako volio da netko "izluči" profesorke Jasmina & Co negdje drugdje na našoj kugli zemaljskoj. Jer J.&CO su pravo zlo posuške gimnazije: s učenicima miljenicima koji svoje izvan nastavne aktivnosti provode unutar nastave i tako kupe bodove kod tinejdžera, obilježavaju neke glupe dane i uvijek neki posebni program toga dana kad nešto obilježavaju. Najlakše s djecom radit te neke fun aktivnosti i na satu prodavat jeftinu filozofiju o životu. Najteže se uhvatit posla za koji su plaćene: pripremit gradivo i predavat ga. Ali jok! Triba se hvalit ispraznim aktuvnostima po društvenim mrežama. I sad je to zamislilo zauzet vodstvo gimnazije i napravit problem svakome tko dođje na mjesto ravnatelja, a nije njihov jugosklop.

Sta rec na ovo sve
Jadni mi koji smo ostali di zivimo i sta gledamo

Ovo me podsjeća na onaj kviz, kako li se ono zvao, hmm, a da: "Najslabija karika".

Uskoro suđenje zbog prepravljanja ocjena u Posušju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari