U Mostaru započeo rad na pripremi kazališne predstave 'Huzur'

ljubuski.info

U Narodnom pozorištu u Mostaru je započeo rad na novom projektu, a u pitanju je predstava "Huzur" autorice Martine Mlinarević, pod redateljskom palicom slovenske rediteljice Alme Lapajne. Dramatizaciju teksta potpisuje Adnan Lugonić, dok glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Amela Kreso, Jasmin Krpo i Vedran Vilogorac.

Dok se vrijedno priprema pomenuta predstava, ljubitelji kazališne umjetnosti imat će priliku uživati u bogatom siječanjskom repertoaru NPM-a.

U subotu, 11.01. u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a biće upriličena prva repriza predstave "Identitluk". Predstava je nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej 'U ime identiteta'. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog: "čije je bolje?". Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu. Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Svi koji ne budu u prilici doći u navedenom terminu, sljedeće izvođenje spomenute predstave na rasporedu je ponovno u petak, 31. siječnja s početkom u 20 sati.

Zatim, u petak 17.01. u 20 sati u Studiju 64 na repertoaru je predstava "Alfa Beta" autora E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. "Alfa Beta" zanimljiva je, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje jesu li naša očekivanja prevarena? U predstavi igraju: Fatima Kazazić i Saša Oručević.

Predstava "Neće biti smak svijeta" autora i reditelja Adnana Lugonića biće odigrana u subotu, 25. siječnja u Studiju 64 NPM-a s početkom u 20 sati. Riječ je o intimnoj obiteljskoj drami, dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti, o gubitku sjećanja, teretu prošlosti i teretu naslijeđa, o strahovima i nadanjima mladih; o krivici i preživljavanju; o intimnom smaku svijeta pojedinca i nadi. Predstava koja propituje i ukazuje na prave životne vrijednosti. Glumačku postavu čine: Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić.

Cijena ulaznice iznosti 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM, a ulaznice za sve predstave su u prodaji!

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing [at] npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Dnevni list

Glas naroda

Tu će iz ljubuškog biti gu6va neviđena računa se oko 29500 ljubušaka na predstavi

Bravo legendo samo ih nerviraj uspjehom

Tko dođe doći će vlastitim prijevozom a ne autobusom

U Mostaru započeo rad na pripremi kazališne predstave 'Huzur'
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari