David Bebek kandidat za đakonat i prezbiterat

ljubuski.info

Na Staru godinu, 31. prosinca 2019. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, Sjemeništarci malih i velikih sjemeništa izlagali su pred biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim mons. Ratkom Perićem svoje razmišljanje na određenu temu.

Nakon pozdrava i izlaganja svi zajedno su se uputili u kapelicu ordinarijata gdje je slavljena Sveta misa, koju je predslavio biskup Perić, a koncelebrirao je generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko mrkanske biskupije Željko Majić.

Na Svetoj misi podijeljene su službe lektorata i akolitata bogoslovima, te kandidatura za đakonat i prezbiterat.

Biskup Perić je podijelio službu lektorata dvojici bogoslova četvrte godine studija: Nikši Pavloviću iz župe Gradac i Svenu Skenderu iz katedralne župe u Mostaru.

Dvojica bogoslova iz Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa (VBS), Tomislav Rajič, generalni duktor i Branimir Bevanda, viceduktor bogoslova u VBS-u, Vinko Nenadić i Ivan Aničić su primili službu akolite.

Za kandidate za đakonat i prezbiterat Mostarsko-duvanjske biskupije primljena su dvojica bogoslova: David Bebek iz župe Šipovača-Vojnići i Mato Puljić iz katedralne župe u Mostaru.

Nakon Misnog slavlja uslijedio je ručak, prenosi mrežna stranica Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

KTA

Glas naroda

cudo pa nema niko iz ljutog doca

David Bebek kandidat za đakonat i prezbiterat
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari