Postani "Najčitatelj 2020." Knjižnice Ljubuški

ljubuski.info

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški organizira projekt "Najčitatelj 2020." Knjižnice Ljubuški u kategoriji učenika osnovnih škola te kategoriji odraslih čitatelja s područja Grada Ljubuški.

Cilj projekta je promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva ovog projekta razvijanje je navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome kod učenika, a ujedno i odraslih, naviku i uživanje u čitanju.

Prema statistici posudbe, koncem 2020. godine, knjižničarke će utvrditi identitet članova koji će tijekom 2020. godine posuditi najveći broj knjiga. To su ujedno članovi koje će knjižničarke zapaziti kao marljive i vrijedne, koji puno čitaju, razgovaraju o knjigama, traže savjet pri izboru naslova, rado dolaze u knjižnicu i na vrijeme vraćaju posuđene knjige.

Najčitatelj u kategoriji učenika osnovnih škola dobit će vrijedne nagrade.

Možda do sada niste stekli naviku čitanja knjiga, ali barem pokušajte započeti, počnite s različitim vrstama knjiga te otkrijte što vas najviše privlači. Postoji veliki broj žanrova tako da vjerujemo da ćete sigurno pronaći jedan za sebe. Imajte na umu da je u knjigama dosta toga zapisano i one čekaju na vas da to otkrijete. Moglo bi se zapravo reći da je svaka knjiga neka vrsta enciklopedije jer uvijek saznajete nešto novo, nešto što niste znali. Obogatit ćete svoj rječnik, naučit ćete nekoliko novih riječi i ljepše se izražavati.

Usudite se i uzmite knjigu u ruke! Postanite bogati novim saznanjima, postanite član Knjižnice Ljubuški, postanite "Najčitatelj 2020."!

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari