Kolinda Grabar Kitarović u BiH osvojila 32.467 glasova

ljubuski.info

Na biralištima u Bosni i Hercegovini za drugi krug predsjedničkih izbora Republike Hrvatske na birališta izašlo 35 547 birača.

Prema prijevremenim izbornim rezultatima, koje je DIP objavio u 21 sat, Hrvati u BiH u velikom broju su podržali Kolindu Grabar Kitarović.

U Bosni Hercegovini su do 21 sat obrađena sva 44 biračka mjesta.

Prema objavljenim podacima DIP-a, Kolinda Grabar Kitarović osvojila je u BiH 32.467 glasova, dok je Zoran Milanović dobio 2.701 glas.

Neviđene gužve na biralištima u Mostaru

Hrvatski birači u Mostaru odmah već u 7 sedam sati, čim su otvorena birališta, izašli su u velikom broju na glasanje za predsjednika ili predsjednicu Republike Hrvatske.

U Mostar je pristiglo stotinu birača i prije 7 sati kako bi dočekali otvaranje biračkog mjesta, stvorene su velike gužve. I kasnije, satima nakon početka glasanja, gužve u Mostaru cijeli dan nisu prestale, čak su i rasle. Kako nam kaže veći broj glasača, gužva je bila puno veća u odnosu na prvi krug glasanja.

Birališta u Mostaru su bila prepuna i u popodnevnim satima. Na biračkim mjestima u Mostaru, kojih je ukupno 19, birača je bilo više nego u prvom krugu izbora za hrvatskog predsjednika, no glasovanje je proteklo normalno, potvrdio je u nedjelju član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

Hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini od 7 do 19 sati mogli su glasovati na ukupno 44 biračka mjesta.

Najviše biračkih mjesta je bilo u Mostaru - 19, zatim u Vitezu gdje je 10 birališta, dok je u Sarajevu 6, a četiri su u Livnu, te tri u Tuzli i dva u Banjoj Luci.

Zoran Milanović pobijedio za 104.901 glasova

Novinar Večernjeg lista Zoran Krešić smatra kako se Hrvatska odlučila na zaokret i izabrala Zorana Milanovića i kaže kako to nije rezultat činjenice da se zemlja zacrvenjela, nego kao rezultat otpora prema vladajućem HDZ-u značajnog dijela hrvatske javnosti, ali i rezultat unutarnjih slabosti i podjela u vladajućem HDZ-u te na desnici, kao i gafovima obilježenoj završnici kampanje Kolinda Grabar-Kitarović.

Broj glasova koje je u BiH dobila Kolinda Grabar-Kitarović je posve očekivan jer je ovdašnji HDZ mobilizirao svoje birače, no to se pokazalo nedovoljnim za promjenu odluke birača u Hrvatskoj. Kada je riječ o Milanovićevom odnosu prema Bosni i Hercegovini, iskreno ne očekujem bitnije promjene. Za sve važnije političke opcije u Hrvatskoj, osim tek pojedinih političkih marginalaca, BiH se posmatra kao strateški važna zemlja zbog historijskih i privrednih odnosa, ali i zbog činjenice da su Hrvati u BiH konstitutivan narod. Milanovićev dolazak u Mostar 2014. kada su nasilnici spalili sedam institucija, njegovo zatvaranje arhiva HVO-a u Zagrebu zbog zloupotrebe prilikom podizanja optužnica za pripadnike HVO-a, ali i otvoreno protivljenje izboru Željka Komšića jasno ga postavlja na istu udaljenost prema politikama u Sarajevu koje nastoje majorizirati Hrvate u BiH. Upravo zbog činjenice što dolazi iz ljevice, Milanović će moći još otvorenije govoriti o BiH, ali i položaju Hrvata, istakao je u svojoj analizi Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista.

Večernji list

Glas naroda

ovo što je glasalo za čokolindu su uveri[ * neprimjereno * ]i partije koji su nam otrali dicu u Njemačku i ovo su udbaši HDZa koje hrani HDZ sad će 10 godina biti na aparaim pozdravlja ih Rvacki predsjednik Milanović

Šta hoće ovaj portal da narod misli kao ideologija njegovih urednika

Krvnik i grobar ovog naroda živi na Barama u MostaruTočka!Ali "gospodo" to vi nikada ali nikada nećete priznati i cijeli svoj život će te optuživati drugeTočka Ali gospodo to je definicijaLICIMJERJA.Amen!

Jutros Mladen Bebek zvani cola u Jeryja objašnjava "neuspjelu invaziju na Mostar HDZ uhljeba uveri[ * neprimjereno * ]a " koju su napravili za Vasu i DRagančeta da bi sačuvali svoju HDZ [ * neprimjereno * ]cu-naravno nije išlo komunisti su uvjek bili elita u odnosu na Šljam partije za prljave posle Udbaši partije-

propa desant na mostar HDZ uveri[ * neprimjereno * ]a čovića Crnog Vilajeta

Baba trans uzalud prometovao.
Ali opet kontam , Milanović nije legitiman jet ga biraju u drugoj drzavi. Mi smo zalutali narod ljudi.

...u ovim teskim trenucima....najvaznije je ostat smiren

Uredniče kakva je ovo izjava "krvnik i grobar za našeg Dragančeta" pa ne mere to za šefa partije da se priča miči to sa portala naš Draganče je spasitelj Hrvackog naroda dok njega imamo neprijatelji nam ne trebaju-krvi ti uredniče briši to nije zgodno za partiju uredniče

kad ce urednik odgovarat za nered sto je napravijo u starackom domu i silne isplate kamata kolko cujem uz pomoc jozeka barisica!

taman toliko "zaposlenih" u javnim institucijama

Koliko.ima pravo glasaca i znat cemo tko su ovi

Ti i jesu išli glasati da opstanu na jelu državnih jasala,sad će guza manje k akiti

naravno ovo nije narod iša u Mostar nego uhljebi HDZa koji su na grbači naroda i viču živia Kradeze i po malo kradu-ali svaki dan

Svemu jednom dođe konac a vječnosti nikad kraj....

Ljudi, pogledajmo istini u oči. Koristimo.HDZ kada im trebamo. Obicna smo potrčkala koja glasaju za dvije drzave a nemaju niti jednog predsjednika.
Mi smo dno dna, zaludjeni sljepci, babe I djedovi bez unuka, roditelji čija su djeca otjerala razne Kolinde, Jelavići, Rojsi, Čovicevci itd.
Hajmo po snigu u Mostar.
Mi smo propala nacija, izgubljena u vremena I prostoru.
Što prije pogledamo istini u oči, to bolje za nas.
Okrenimo se konacno sebi I drzavi I kojoj smo rodjeni I u kojoj zivimo. Sve ostalo je slatka laž.

Sve u redu,samo govori u prvom licu jednine a ne u trećem množine.

Izbjeglice svaka čast na komentaru

Srbi imaju R.Srpsku, Muslimani Federaciju što tebi ostade izbjeglico....

ja imam domovinu Njemačku i susjede većinom ugledne uhljebe ja se ni boga ne bojim i njega je HDZ Kupija i oćera u njemačku
uveri[ * neprimjereno * ]i su u mostaru glasali za LOPOVLUK
hrvati po gradovim u Rvackoj su glasali za kruv svagdašnji i protiv [ * neprimjereno * ]čina umotanih u Velike Hrvate i Lažne vjernike-farizeje

Milanović je osvojio 1034389 glasova od 3734115 ili 27,70%, što je otprilike bazen ljevice, krajnje ljevice, titoista, nostalgičara krvavoga bravara i propale Juge. Kolinda je osvojila 929488 glasova od 3734115 ili 24,89% što je otprilike nekakva umjerena ljevica i onih koji razmišljaju po principima partijske oligarhije i velikoga vođe. Ovi izbori su pokazali kako RH diše lijevo i kako je mainstream uspio pustiti duboke korijene u RH. Desno biračko tijelo je poput političkih slijepaca išlo za partijom u ponor ili je ostalo kod kuće, među koje svakako spada i ovih 90000 poništenih listića. U inozemstvu je glasovalo 45311 birača što je smiješno u odnosu na ukupnu populaciju državljana RH koji žive u inozemstvu i to je malo više od 1%, a znamo da je Hrvata više u inozemstvu nego u RH? Dolazimo do zaključka kako nešto debelo smrdi u Izbornom zakonu RH. Od toga je u BiH glasovalo 32467 za partiju HDZ, i 2701 za partiju SDP, ne za kandidate, jer takvo glasovanje ne postoji. U pet minuta pred inauguracijske euforije ZM je izrekao nekoliko lijevih frazetina populizma i svi tzv. analitičari govore o najboljem predsjedničkom govoru svih vremena. Ne znam šta je gore, stranačke komisije koje bezobrazno kradu izbore narodu Hrvata, APIS i DIP koji to legaliziraju i proglašavaju "najvećim dosegom demokracije", slijepi, gluhi i nijemi [ * neprimjereno * ]ni glasači partije HDZ, ljevičarski mediji, ili ova tiha velika većina koja šuti i trpi? Odspavati treba još jednu noć i probuditi se iz partijskoga zimskoga sna u koji su zapeli svi glasači I simpatizeri partije HDZ. Nova su vremena i narod se budi i buni. Nemojte poput zombija vrludati sumrakom koji vam nameće Pljenković, više vrijedite od toga i dajte konačno doprinos razvoju i napretku države RH I narodu Hrvata. Ako treba pronaći pravi put, moraš se vratiti na početak i krenuti novim, nema koristi pokušavati stalno istim koji je dokazano slijepa ulica, a to je AA davno poručio svim razumnim bićima. Arsenije Bauk kao Srbin koji štuje ratnoga zločinca krvavoga bravara očekuje nastavak kovanja mrtvačkoga sanduka za RH i narod Hrvata općenito, nad kojim su njegovi prednici učinili zločin genocida, pa s toga očekuje i od svoga izbora nastavak iste politike koja ga je i dovela na Pantovčak, međutim, smatram Zorana Milanovića pametnijim od toga, jedino ako mu "bijelo" nije u potpunosti spržilo moždane vijuge, a o čemu trubi čitavi Zagreb. Pet komotnih godina je pred ZM i on će to sigurno iskoristiti za jedan 7-godišnji mandat i EU čime može otići u mirovinu i staviti još jedan milijunčić € u džep, kao i Pljenković kojega neki već smještaju u Remetinec za korupciju u predmetu BORG i njegovih prvih nekoliko milijunčića €. Hrvati HB su, dokazano, uvijek pogrešno birali, pa tako i ovaj put, jer ne biraju oni, nego svoj izbor prepuštaju partijskim oligarhijskim organizacijama i članovima izbornih partijskih komisija. Sretno im bilo.

Svaka čast, ovo još i točnije od istine....aferim brate!

hrvati u bih slušaju pogrešnu politiku ljudi koji gone samo svoje interese i ovi što su glasali za kolindu to su sve uhljebi na državnoj sisi koji ne znaju uloviti ribu samo gotovu jesti mesićov citat aj neka netko rekne jednu dobru stvar što je napravio kradeze za nas jeste dobro su nas pokradali protjerivali svoju djecu zapošljavali a naša moraju u svijet da traže kruha e ne može dalje ovo je došlo do dna ali kada škoro bude na parlamentarnim izborim pomest će ih oluja jesmo vidjeli čović poletio prvi čestitati milanoviću da uhvati poene a organizirao autobuse i pozivao za kolindu pa njih milanović ne bi trebao ni da primi sebi ni kao turiste

Narod i ovca je isto obećavanja su ima 30 godina ista političari se bogate,narod živi za onaj dan kad će izbori da se naidu ćevapa i mesa iz ratnih zaliha,samo se sekiraju oni koji su na državnim jaslama,preupitajte se zašto je izgubila ? Stavila okolo sebe kriminalce,sovu starog udbaša bivše komuniste itd,narod je iz bijesa glasao protiv nje jer vidi da je Hrvatska otišla u krivom smjeru,pogotovo sad će još gore u provaliju gdje će teško itko izvući.Narodu nije jasno da bez domoljuba nema predsjednika države niti vlade.Svi političari su bili mrzitelji Hrvatske osim par koji se danas nepitaju ništa,pitam se kud ide ovaj vlak,jedino opstanak ako se narod digne na ulice i kažu stop komunistima vlast domoljubima i braniteljima

Dovedite opet Brenu da vam peva izgasite mikrofon Thomsonu i budite u koaliciji sa četnikom Pupovcem itd,pa čekajte glasove tako vam i treba ipak narod je malo progledao,zaboravili ste Vukovar i stradanja ćirilicu postavite zabranite stari Hrvatski pozdrav ZDS u Kumrovcu pevajte Yugoslovenske pesme sa kokardama i petokrakama,dabogda bilo još gore e nećete rodijaci

Samo promini terapiju, dalo ti pogrešne tabletice... ali bit će to dure sa prvom južinom..

gledaj izroda Rvata kako se guraju da sačuvaju svoje Uhljeb Privilegija a kriju lica od kamere ipak znaju da je kraj lopovluku i nema mahanja i lajkanja HDZ partiji nego glasa se tajno po zadatku i snimi listić i fotelja je tvoja
sve bi ja ove hrvate koji su u mostaru glasali potra doma a zaposlija ljude sa biroa po božijem i ljudckom redu
to ću i napravit čim naši dođu na vlas -uhljebi svi kući živite od ljubavi HDZ partije posa vam ne treba da vidite kako žive narod kojeg jahate odkad ste na vlasti -lopine

i kako su se napuhali njih deset posto da nešto mogu promjeniti idemo glasati ali ko ih šiša smrzavali su se i morali su malo goriva potošiti ta nisu ga zaradjivali znojem iz revolta nisam glasovao ni za jedno ni drugo ali su se ovom narodu popeli na vrh glave sa svojim licemjerem

ovo je moralna sramota vecinom hdz-ovih biraca, bunimo se sto nama drugi biraju a mi to isto radimo hrvatskoj, ne živimo tamo pa bi bilo moralno da se ne glasuje. Ali sve je to uhljebska politika. Uzalud vam glas biraci.

nije uzalud demokracija je spora spora no dostupna-ljudi ustvari neljudi se uvjek koriste lopovlukom

Citam komentare i ne vierujem, veselimo se sto je nasa predsjenica izgubila, osoba koja se borila za hercegovinu koja je uvijek spomeni, kad je bio pozar u ljubuskom jedan poziv Madzara i kanader je dosao. Pokusajte sad tako nesto sa novim predsjednikom, ee tuzni narode radujete se samo radi par uhljeba sto radi a vi niste. Bit ce nam i gore a to smo i zasluzili.

Kolinda Grabar Kitarović u BiH osvojila 32.467 glasova
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari