Podignuta optužnica zbog krijumčarenje migranata preko Ljubuškog

ljubuski.info

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Marina Krešića, rođenog 1961. godine u Mostaru, državljanina BiH i R Hrvatske.

Optuženi se tereti da je prijevozom kroz teritoriju BiH omogućio nezakonit transport i boravak tri migranata, državljana Irana i Iraka.

Prema navodima optužnice, optuženi je 5. prosinca 2018. godine prihvatio ponudu da, za ugovoreni novčani iznos, tri krijumčarena lica koja su prethodno nezakonito ušla u BiH, vozilom preveze iz Mostara prema granici s Republikom Hrvatskom, znajući da navedeni migranti ne ispunjavaju uvjete za zakonit boravak u BiH.

U izvršenju kaznenog djela optuženi je otkriven kontrolom od policijskih službenika PU Ljubuški u mjestu Šipovača u općini Ljubuški.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 2. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Glas naroda

Uzvatti tko radi a ja nemogu spavat od policije i migranata svaki dan zovem a policija suti

Dosadni ste

Gdje je taxista iz Radisica?

Nemre čovik više ni taksirat.Pa u kojemzakonu piše da nesmiš vozit ljude i da ih moraš ispitat i tražit dokumente.Nije ih ilegalno prevezao preko granice

Podignuta optužnica zbog krijumčarenje migranata preko Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari