Dijele se otkazi preostalim radnicima Aluminija

ljubuski.info

Danas je započelo uručivanje rješenja o tehnološkom višku za najveći broj preostalih uposlenika Aluminija d.d. Mostar, kazali su u mostarskoj tvrtki.

Tijekom posljednja dva kalendarska dana 2019. godine rješenja će dobiti oko 170 djelatnika kojima radni odnos završava 31. prosinca 2019. godine, dok bi preostali radnici rješenja trebali dobiti u siječnju sljedeće godine.

Njima će, sukladno zakonu, pripasti i odgovarajuća otpremnina, koji bi se trebala isplatiti do 15. siječnja 2020. godine. Pojedinačne visine otpremnina ovisit će o broj godina radnog staža u Aluminiju i visini prosječne plaće, naveli su iz Aluminija.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Početkom rujna od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa.

Predstavnici vlasti i Uprave Aluminija u više su navrata najavljivali kako će se do kraja 2019. pronaći rješenje za nekadašnjeg giganta te da će proizvodnja ponovno biti pokrenuta.

Ponudu za preuzimanje Aluminija dostavila je samo Abraham grupa no tu ponudu izraelsko-kineske grupacije nije prihvatio Nadzorni odbor Aluminija zbog, kako je rečeno, pravnih nejasnoća.

Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić nedavno je izjavio kako ponuda Abraham grupe nije prihvatljiva za Vladu FBiH, ali je najavio još jedan sastanak s predstavnicima te kompanije.

Glas naroda

hvala ti čokolinda glas za tebe je glas za
plenkija
pupovca
imocki je počastio čokolindu-leci četnjikušo
prvi mister rvacke lažni branitelj-Jakov

Hvala ti dobrocinitelju.
Padamo ničice pred tobom jer ti si dozivotno bozanstvo.
Niko prije, Niko poslje tebe, kao I Dodik.

Dijele se otkazi preostalim radnicima Aluminija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari