Mladi u BiH žive s roditeljima i članovi su neke političke stranke

ljubuski.info

Prema projektu Istraživanja o položaja mladih u Bosni i Hercegovini 2019. godine, koje je provela nevladina udruga "UZUM" diljem BiH, više od 80 posto ispitanih smatra kako BiH ne nudi dovoljno prilika mladima.

Više od 90 posto ispitanika smatra da vlasti ne čine dovoljno da zadrže mlade u BiH, dok 36,3 posto mladih svoju budućnost vidi u BiH.

U istraživanju je sudjelovalo 400 ispitanika u starosti od 16 do 30 godina koji žive u Bosni i Hercegovini.

Iako se 63,4 posto njih izjasnilo kako je zadovoljno svojim životom, više od 80 posto ispitanika živi s roditeljima i tek njih 23 posto posjeduje automobil. U dobi od 19. do 25. godine života financijski se ostvarilo tek 26,5 posto ispitanika.

Od ispitanika koji su se izjasnili trenutno zaposlenim čak njih 53,5 posto radi u struci i tek njih 8,9 posto ima plaću između 1500 i 1999 KM, dok plaću veću od 2500 KM ima samo 4,5 posto ispitanih.

Najvažnije na radnom mjestu, smatraju, poštivanje prava radnika, čak njih 62,7 posto, a BiH bi napustilo nakon više prepreka pri zapošljavanju njih 68,6 posto.

Na izbore redovito izlazi 55,9 posto ispitanih, njih 41,2 posto članovi su neke od političkih stranaka dok njih 10,8 posto tek planira postati. Nacionalna i vjerska pripadnost u potpunosti je važna za 49 posto ispitanika.

Za trenutnu situaciju u BiH njih 31,4 posto smatra kako su najodgovorniji političari, dok 52,9 posto ispitanika odgovorilo kako su svi podjednako odgovorni za trenutnu situaciju u BiH.

Projekt "Istraživanje o položaju mladih u Bosni i Hercegovini 2019. godine" je proveden diljem Bosne i Hercegovine, kako na terenu, tako i putem interneta.

Istraživanjem su obuhvaćena pitanja kojima se na najbolji mogući način željelo prikazati strukturu mladih koji sudjeluju u istraživanju, ali i pronaći odgovore na najvažnije pitanja i probleme vezane za mlade u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na postotak ispitanika, rezultati istraživanja relevantni su za Federaciju BiH i Brčko Distrikt, dok za Republiku Srpsku nisu relevantni zbog malog broja ispitanika iz RS-a koji su sudjelovali u istraživanju.

Glas naroda

svi smo za Milanovića -šaraj brate šaraj bandu HDZa kradezea

kuda ce deca kada iz skole izlaze nepismeni dvije skole pod jednim krovom to su izmislili fasisti najgoreg profila koji prave visi belaj svojoj deci nego muslimanskoj tako je i hitler razvajo zidove i crnce od svaba pa danas vise crnaca i zidova u njemackoj nego svaba deco ucte engleski i njemacki da vam l.o-po vi nemogu sipat lug u glavu

Mladi u BiH žive s roditeljima i članovi su neke političke stranke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari