Konačno podignuta optužnica za preprodavače diploma

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona (USK) podiglo je optužnicu protiv Senada Pehlivana zbog kaznenog djela primanje dara i posredovanje, Šemsudina Habibovića i Nejre Šabić zbog kaznenih djela zloupotrebe službenog položaja i primanje dara.

Optužnica je, navode, dostavljena Općinskom sudu u Sanskom Mostu.

Inače, Žurnal je početkom godine objavio istraživačku akciju u kojoj su novinari Žurnala za 17 dana, bez sudjelovanja u nastavi, stekli diplomu srednje medicinske škole.

Posrednik Senad Pehlivan tada je za diplomu tražio 2.500 KM. Izdala ju je Medicinska tehnička škola u sastavu PU Centra za obrazovanje odraslih Multilingua iz Sanskog Mosta.

Diploma je formalno izdana i prije nego su novinari Žurnala predali papire.

Osnivač škole u Sanskom Mostu je Maida Cepić-Habibović. Njen suprug Šemsudin Habibović je prokurista bez ograničenja. On je potpisnik diplome koju je Senad Pehlivan za 17 dana nabavio novinarki Žurnala.

Šemsudin Habibović je vijećnik u Općinskom vijeću Sanski Most. Trenutno je kadar A-SDA. Direktorica škole i supotpisnica na diplomi je Nejra Šabić.

zurnal.info

Glas naroda

znači počelo je počelo

Šta je sa Ševama

Čuva ih Gordana Tadić ali past će i ona

I oni će dolijat prije nego se misli.

Huknu vjetar dolijao [ * neprimjereno * ] Petar

Hrvati u bih su u vrlo teskoj situaciji,ne daj boze da cova i jataci padnu mi nemamo jaku opoziciju koja moze preuzet liderstvo i brigu o djelu nas koji smo jos malo ovdjee.Meni to nije drago i osjecam jednu nesigurnost,profiterstvo u HDZ nas moze doci glave,padom covica i nama se ne pise dobro ,zato dragi dobrocinitelju gradi tvornice,spasi aluminijski,feal da ne moramo selit u eu zemlje.

Stjecanje diploma bez nastavnog procesa je kazneno djelo u Ševa to nije slučaj svi su učili danonoćno pitajte njihove poštene profesore

A sta jesa FABUS

Dođe li Milanović za predsjednika njega nećete moći odvući do Džajića na Koćušu a posebno da priča sa onim likovima koji imaju višu agronomsku gdje su od 22 ispita morali naučiti samo 3 a ostalo sve sređeno i takvi likovi su ušli u sve moguće institucije..

Ovo su šegrti Ivana Ševe.Zatvorite javnu kuću od Ivana Ševe glavnog dilera diploma u BiH.

ne samo ševe nego i profesore što su potpisivali ti su uništili našu omladinu i državu ti nas prodaše da je njima dobro dobili mrvice a nanijeli ogromnu štetu

Ja odem u međugorje na faks dok se ispovidim položim par ispita i tako dobijem posao gje god se prijavim a za učiteljicu se nemam kad ni ispovidit odma posao štačeš brzo učimo Fabus je zakon

Sretna Nova godina svim lažnjacima i profesorima koji su im to omogućili

sretno svim nepismenim i pripremite se dolazi vam Milenče vodite ga na koćušu tamo stoluju "titovi udbaši HDZa2 koji su raselili pola Hrvata a sebe i svoju rodbinu "skućili"

Konačno podignuta optužnica za preprodavače diploma
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari