Osigurani ugovori s kupcima i dobavljačima za stabilnost Aluminija?

ljubuski.info

U zajedničkom intervju predsjednik M.T. Abraham Group Amir Gross Kabiri i direktor ove grupacije Isaac Mansur Tamir govorili su o planovima za mostarski Aluminij, početku proizvodnje i vraćanju ugašene tvornice na mjesto gdje je nekada bila.

Naš primarni cilj je reaktivirati i stabilizirati postojeću ljevaonicu, uvesti novu operativnu učinkovitost, otvoriti novu modernu liniju proizvodnje i poboljšati prakse upravljanja koje će osigurati dugoročnu stabilnost i profitabilnost, pokazujući tako još jednom Bosnu i Hercegovinu kao regionalnog i svjetskog proizvođača i izvoznika aluminija. Tvornica izravno i neizravno utječe na više od 15.000 radnih mjesta u regiji. Naše znanje i kapitalna ulaganja izravno i neizravno povećavaju stopu zaposlenosti u cijeloj regiji - rekao je Kabiri.

Pokretanjem proizvodnje u tvornici Ljevaonici i nadogradnje tvornice odmah nakon potpisivanja ugovora o zakupu ovisi o isporuci potrebnih sirovina u skladu s predloženim rasporedom. Prvi korak je bez daljnjeg odgađanja kako bi se osigurali znanje i iskustvo kompetentnih zaposlenika. Povećanje broja zaposlenih u drugoj godini bit će rezultat kapitalnih ulaganja u novu peć za proizvodnju u tvornici Ljevaonice. Želimo osigurati visoku kvalitetu proizvoda i podržati nove proizvodne linije prema zahtjevima kupaca Aluminija. Osigurani su ugovori s ključnim dobavljačima i kupcima, kao i dovođenje novih kupaca kako bi se osigurala stabilnost. Od vitalnog je značaja da uspostavimo zavidne industrijske kapacitete u BiH i povećamo izvoz i prihode do novih rekorda - naglasio je Kabiri.

S druge strane, Tamir je poručio kako je jedan od primarnih ciljeva vraćanje na radna mjesta radnika Aluminija.
Treba napomenuti da će bivši zaposlenici Aluminija imati prioritet prilikom zapošljavanja. Nadogradnja amperaže na kojoj radi Elektroliza povećavat će proizvodnju aluminija za 95 kg po ćeliji dnevno. To je ekvivalent ukupnom povećanju godišnje proizvodnje aluminija od 7% s izravnim utjecajem na krajnju proizvodnju i izvoz. Povećanje proizvodnje stvorit će naprednije linije, što će na kraju dovesti do veće mogućnosti zapošljavanja - rekao je Tamir.

Industrija aluminija u Bosni i Hercegovini ključni je element proizvodne baze i stabilnosti zaposlenosti u ovoj regiji. Snažan, lagan s mogućnosti recikliranja, aluminij je materijal koji je jedinstven za potrebe i izazove 21. stoljeća. Od zahtjeva za učinkovitija vozila s obzirom na potrošnju do zelenih proizvoda za gradnju, do održivog pakiranja, aluminij je dobro pozicioniran na svjetskim tržištima. Vjerujemo da će te karakteristike i dalje imati svoje prednosti na tržištu - zaključio je Tamir.

Večernji list

Glas naroda

Tamire a šta od toga ima Dobročinitelj i partija?
Odgovori to je pravo i prvo pitanje,kakvi radnici,proizvodnja trice i kučine?

ako neide pola pola HDZu i dragančatu nema aluminija

Zar niste već skužili da našin političarin nije u interesu da aluminij ponovo počne sa proizvodnjom.

Zar ti neko normalan vjeruje

ljudi ovaj je prepariran ko fazan

Koje ovaj bjelosvjecki o... . Preostali radnici upravo primaju otkaze

Osigurani ugovori s kupcima i dobavljačima za stabilnost Aluminija?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari