Sve manje nade u rješenje misteriozne smrti Lane Bijedić

ljubuski.info

Nepostojanje motiva i očigledni propusti u istrazi obilježili su najmisterioznije kazneno djelo u BiH ove godine, ubojstvo 19-godišnje Mostarke Lane Bijedić.

Kad je ribar te kobne nedjelje 6. listopada u rijeci Studenčici pronašao tijelo javnost nije mogla ni slutiti kakav misterij njena smrt krije, a posebno ne da skoro tri mjeseca kasnije nećemo sa sigurnošću znati što se doista dogodilo nesretnoj Mostarki i nesuđenoj studentici građevine na sarajevskom Burch univerzitetu.

Prvo je u javnost otišla pogrešna informacija da se radi o praunuci Džemala Bijedića, istaknutog hercegovačkog političara u bivšoj državi, koji je isto tako tragično stradao na vrhuncu svoje moći.

Obdukcija je utvrdila brojne ozljede na Laninom tijelu, a Tužiteljstvo ZHŽ kazalo je kako se radi o nasilnoj smrti, a kasnije i ubojstvu.

Dok je policija tražila tragove u koritu Studenčice i pored autoceste između Čapljine i Ljubuškog, Lanina majka Nina, dekanesa mostarskog FIT-a, od nje se oprostila potresnim statusom na Facebooku, a cijeli Mostar ispraćajem s groblja Sutina. Lana je dan kasnije kremirana u Beogradu, a javnost je i dalje vjerovala kako će policija uskoro otkriti ubojicu.

Nedugo potom u Beograd je otišla i Lanina majka.

Tragova je bilo malo, a najčudnije od svega bilo je njeno kretanje posljednjeg dana, kojeg su bilježile brojne kamere na ulicama, u i oko Čapljine. Nitko nije mogao objasniti što je to Lanu nagnalo otići u Čapljinu, ako je tog dana trebala biti u vlaku za Sarajevo gdje je namjeravala nastaviti školovanje.

Nadu da će ubojica biti otkriven održavala je tajna koju je krio Lanin telefon, kojeg naša policija nije uspjela otključati. Vjerovalo se kako on sadržava neki trag do ubojice, prepisku ili neku drugu informaciju. Paralelno s tim, policija je pretraživala sela u tom dijelu Hercegovine te ispitivala sve one naizgled sumnjive čije kretanje se te kobne nedjelje moglo preklopiti s Laninim.

Kad je telefon napokon otključan i ta vrata su se zatvorila. Policija je u njemu pronašla samo čudnu fotografiju mjesta pronalaska tijela napravljenu s vijadukta Studenci.

Sve vrijeme protezala se priča o propustima u istrazi, neurađenim vještačenjima i neprikupljenim iskazima, posebno onom Lanine majke.

Javnosti, koja je ostavljena bez rješenja misterije i krivaca za smrt mlade Mostarke, preostalo je samo smišljati svoje scenarije što se zapravo te nedjelje dogodilo. Kako vrijeme odmiče sve su manje nade da će ova misterija ikad biti riješena.

klix.ba

Glas naroda

De nemojte me nasmijavati

Ne odustajte od istrage i ne dozvolite da ubojica ostane nekažnjen, ovo je apel policiji, budite uporni i odradite slučaj do kraja, još jednom ne odustajte i budite ustrajni u tome.

David Grbavac je odma na početku mandata ministra napravio najveću pogrešku nije izišao pred javnost i rekao hoće li ili neće biti ništa od hvatanja ubojice.Propustio je veliku šansu kako svoju tako i šansu MUPA da bar koliko toliko osvijetli obraz koji mu zadnjih godina nije sjajan.Još nije kasno Davide.

Kad se neko sam ubije, tražite ubojicu slobodno, baterije ponesite....

Ma ja, možda si potpuno u pravu.

Tražiti ubojicu, unositi paniku među mještane je bio nečiji cilj.

Ma ja potpuno si u pravu, ko je vidio tražit ubojicu kod ubojstva.

Vi zataškivači, uhljebi jedino na sto se odavno oslanjate je na pare kojim podmicujete i nebulozu da se djevojka sama ubila. To vam je ostalo od izbora i kampanje, vi ne znate drukčije. Sramote jedne.

Baš tako, u pravu si potpuno

Ugledajte se na situaciju ovih dana u Srbiji. Nestala djevojcica i skoro 300 vojnika se uključilo i diglo na noge da se stvar riješi. A kod nas dijete nečije ubiju i "ujde vuk kenjca"
Sad se sjetili mamu ispitivati nakon 2 mj
Mrs nesposobnjakovici mamu vam amatersku hebem.

Sutra to može biti vaša kćer ili sestra jer je [ * neprimjereno * ] na slobodi.

Eto reci kako da se slučaj riješi kad si ti pametan. Kaži nemoj skrivati, ti si pametan a policija nesposobna

Govorio sam od prvog dana da se majka ispita i jesu li do sad?!?!??? Nisu
Al kao planiraju
Ma mr's u p materinu

Mater se ispita i riješen slučaj, blago majci što izbaci takvog talenta..... Veće nebuloze odavno ne čuh, lak bi ti kod tebe život bio, samo majku koja je tada bila 50 kilometara od kćeri zovnit i odmah sve riješeno. Bravooooo, nikome to ne bi palo na pamet, ti si genij......

sposobni su sposobni ali za maltretiranje vozača i ometanje prometa

Našin nije ravna FBI ni CIA skupa.

Nije David kriv politika ga stavila nemoze on ni vrtic vodit gradski staje vama

Tako jednostavan slučaj prava policija riješi u dva dana. Ovi naši takozvani policajci glume šerife i igraju se cobre11

Uvijek se moze desit da neki slucaj ostane nerijesen pa i svugdje u svijetu. Vi se okomili na policiju i istrazitelje. Ovdje nije bilo nikakvih svjedoka i nikakvih poveznica s nekom konkretnom osobom, ne mogu ic redom i ispitivat sve ljude na koje naidju.

Najvjerojatnije da ubojica nije bio u nikakvoj vezi sa zrtvom. Mozda je neki migrant. Nikad nije ni objavljeno sto je tocno pronadjeno kod zrtve, jeli bilo novca kod nje ili ne.

jeste migrant sigurno isto kao što je stativa u širokom

Točno se vidi da si jedan od plaćenika i igrača HDZ a kojem je u cilju zataškati slučaj. Itekako su povezani. Neće moći ove noći, pacovi kriminalni, društveni paraziti i ubojice

Ovaj mucki laže o stativi u Listici... to je bila prečka!

Naprotiv, nisam HdZ niti ikakva stranka. Ako tako govorite da je u pitanju zataskivanje sto javno ne objavite na koga sumnjate? HDZ bi zataskivao samo krupne ribe, a koja bi to krupna riba isla premlatit curu uspred bijela dana jedino da je otkrila neke mucke kao David Dragicevic, a u tom slucaju bi ovo najprije okarakterizirali kao samoubojstvo.

Sve manje nade u rješenje misteriozne smrti Lane Bijedić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari