Za studente iz BiH 400 stipendija

ljubuski.info

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je kako će studentima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Hrvatske dodijeliti 500 stipendija za tekuću akademsku godinu, od čega 100 za studij u Hrvatskoj i 400 za studij u Bosni i Hercegovini.

Dodijelit će ih temeljem raspisanog javnog natječaja, na koji su prijave moguće zaključno do 22. siječnja iduće godine.

Stipendije se dodjeljuju za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 700 kuna, sveukupno, dakle, 3, 5 milijuna kuna.

Za njih se mogu natjecati hrvatski studenti iz BiH s prebivalištem u toj državi upisani kao redoviti studenti na javnim visokim učilištima u BiH i Hrvatskoj, pripadnici hrvatske manjine u Austriji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji te pripadnici hrvatskog iseljeništva, rođeni i s prebivalištem u inozemstvu, upisani na javnim visokim učilištima u Hrvatskoj.

Na stipendiju ne mogu računati studenti kojima studentske obveze miruju u akademskoj 2019./2020., potom studenti koji su upisali godinu kao razliku između dva studija tijekom svog studija, ponavljači, studenti koji nisu u roku završili studijski program, odnosno koji su upisani na apsolventsku godinu.

Opći uspjeh u školovanju, odnosno studiju te socijalno-materijalni status studenta, temelj su za dobivanje stipendije. Koje se komponente konkretno vrednuju i s koliko bodova može se vidjeti u Javnom natječaju objavljenom na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

HINA

Glas naroda

ovo su stipendije za mladež HDZa a ne za narod ko i uvuk novinar pobrko lončiće
pustite komentare demokratija je uklonite više ovu "adeze partiju" uništi nam narod!

Nije novinar pobrkao lončiće šutnja na ovom pirtalu govori puno više KUPLJENI vidite da u zadnje vrujeme šute netko plaća toliko o glasu savjesti džengere su bitnije prešli na stranu onih koje su prozivali popapala maca jezik al tako je to s kvazi novinarima koji su propali u svim poslovima za novac zna se šta prodaju to je istina

Gdje ste sad komentatori nigdje nikog što znači da vi niste savjest nego zlo i balega najgore vrste a ima vas ukupno manje od deset plaćena [ * neprimjereno * ] propale spodobe koja miriše na liman

dobro narod zna ko su njegova [ * neprimjereno * ] ne brinite se ništa

A šta kupljena marva može reć samo objavit njihova imena u pogodno vrijeme da s njima dodatno budu pometeni i financijeri koji grade politićku karijeru da narod zna kako se izbori kupuju na perfidan način uz pomoć lažnih novinara ovog portala

Studentu koji prolaze ispite i ide iz godine u godinu ne trebaju stipendije, roditelji to s gustom isprate.. Ali ovi koji idu tri godine a jednu zavrse, njima malo da im je 8000 kuna mjesec o..

Za studente iz BiH 400 stipendija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari