Izabrani članovi povjerenstva koje će građani debelo plaćati

ljubuski.info

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je na redovitoj sjednici, Donio odluku o imenovanju članova stalnih povjerenstava tog doma - Ustavnopravnog povjerenstva, Povjerenstva za financije i proračun te Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije, javlja Fena.

Skoro godinu nakon utemeljenja, državni izaslanici trebali su usvojili odluku o imenovanju članova stalnih povjerenstava Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Za članove Ustavnopravnog povjerenstva izabrani su Asim Sarajlić (SDA), Amir Fazlić (SDA), Sredoje Nović (SNSD), Lazar Prodanović (SNSD) te Bariša Čolak i Lidija Bradara iz HDZ-a BiH.

Za članove Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, prometa i komunikacije izabrani su Amir Fazlić (SDA), Fahrudin Radončić (SBB), Dušanka Majkić (SNSD), Mladen Bosić (SDS), Marina Pendeš (HDZ BiH) i Zlatko Miletić (DF), a za članove Povjerenstva za financije i proračun Amir Fazlić (SDA), Denis Bećirović (SDP), Nikola Špirić (SNSD), Dušanka Majkić (SNSD), Lidija Bradara (HDZ BiH) i Marina Pendeš (HDZ BiH).

Važno je istaknuti da će se sastav povjerenstava mijenjati kako se bude mijenjao i sastav Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Prva izmjena uslijedit će nakon što izaslanik i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić bude imenovan za ministra sigurnosti BiH, jer je on kandidat za tu poziciju.

Izaslanik Denis Bećirović predložio je da se na dnevni red sjednice uvrsti točka o utvrđivanju odgovornosti zbog toga što ovaj dom nije zasjedao od veljače, kad je utemeljen, ali većina nije prihvatila ovaj prijedlog.

Izaslanik Zlatko Miletić, u raspravi nakon što su iščitani prijedlozi, kazao je kako njega nitko nije pitao želi li biti član povjerenstva u koju je predložen te je zamolio da se to ne ponavlja ubuduće, jer se time, kako je naveo, "krše Kodeks i Poslovnik Doma".

Zastupnički dom PSBiH i Dom naroda PSBiH još treba izabrati članove zajedničkih povjerenstava oba doma Parlamentarne skupštine BiH i članove povjerenstva u međunarodnim organizacijama. Zajednička povjerenstva domova su Zajednička povjerenstva za obranu i sigurnost, Zajedničko povjerenstvo za nadzor nad radom OSA-e, Zajedničko povjerenstvo za gospodarske reforme i razvoj, Zajedničko povjerenstvo za europske integracije i Zajedničko povjerenstvo za administrativne poslove.

Glas naroda

Samo me zanima kakva je funkcija tog povjerenstva .Mislim da bi bilo bolje da ih se plaća i da sjede kući,manju će štetu napraviti

Ja isto mislin neka dobivaju platu i nek side kod kuće.Nemoramo bar plaćat putne troškove i topli obrok.Opet smo nešto uštedili.

Izabrani članovi povjerenstva koje će građani debelo plaćati
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari