Kome od stranačkih tajkuna je obećan Aluminij?

ljubuski.info

Kao što smo i govorili u srpnju, nakon prosvjeda djelatnika Aluminija, sve aktivnosti tzv. kriznog stožera, nadzornog odbora, uprave i dr. bile su usmjerene na "pranje" obraza HDZ-a BiH i njihovog predsjednika, a ne na reaktiviranje proizvodnje i zbrinjavanja radnika ovog poduzeća. Ovo je ogledalo hrvatske politike u BiH.

Na sastanku, netom nakon prosvjeda ispred središnjice HDZ-a BiH, djelatnicima ovog poduzeća je obećano postupno pokretanje ugašene proizvodnje. "Ići će se u tri etape, prvo ljevaonica, anode, pa elektroliza. Prva će krenuti Ljevaonica, jer je ona najjednostavnija za pokretanje" rekao je tada "šef" kriznog stožera Dragan Čović, dodavši kako će inzistirati "od istražnih tijela u Bosni i Hercegovini da rasvijetle poslovanje mostarskog Aluminija, iz kojeg su posljednjih 20-ak godina isisani deseci milijuna KM". Naravno, zračio je optimizmom koje je izrazio uvjerenjem kako će Aluminij uskoro početi raditi.

Zašto spominjemo Dragana Čovića? Iz prostog razloga što su mu se 17.8.2019. Uprava i Nadzorni odbor ovog poduzeća u otvorenom pismu zahvalili što je konkretno i nedvosmisleno stao iza svih zaposlenika Aluminija s vrlo jasnim stavom, te kako se nakon poduzetih aktivnosti svih zainteresiranih strana naziru obrisi jednog novog Aluminija, na novim, ekonomski održivim osnovama. Isti N.O. i Uprava koji su ovih dana odbili ponudu "Abraham" grupe, jedinu koja je došla na adresu Vlade Federacije za potrebe ponovnog pokretanja proizvodnje u ovoj tvornici. Ponuda koja je bila prihvatljiva svima, osim Vladi Federacije u kojoj sjede legitimno izabrani hrvatski ministri. Isti oni koji uredno dižu ruke za sanaciju gubitaša po Bosni, ali za Hercegovinu postoje "pravni razlozi" zbog kojih im je potrebno "dodatno vrijeme". I tako, umjesto da se nađu razlozi da se nađe srednje rješenje i iskoristi dobra volja investitora, koji je spreman uložiti preko 1 milijarde KM u Aluminijski, nalaze se razlozi da se ponuda, najbezbolnije, odbije.

Gospodo hrvatski ministri u Vladi FBiH, zašto ne odgovorite kako je moguće da je mostarski gigant propao, ako ste sami 25.10.2018. donijeli odluku o financijskoj konsolidaciji? Kako je moguće da EPHZHB, u kojoj ste vi većinski vlasnik, naprasno prekida opskrbu strujom ako je Skupština tog poduzeća donijela Odluku o opskrbi Aluminija do 31.12.2019.? Do koje točke su došle istražne radnje o izvlačenju, kako kaže vaš Predsjednik, desetaka milijuna KM iz ovog poduzeća? I, na kraju, kome od stranačkih tajkuna je obećan Aluminij?

Prije nego ste odbili jedinu ponudu za revitalizaciju ovog poduzeća, morali ste javnosti dati odgovore na sva ova pitanja. Sva, osim ovog zadnjeg. Odgovor na ovo zadnje pitanje ste dužni djelatnicima koji su ostali u Aluminiju nakon 10.7.2019. i dobili vašu čestitku za blagdane u vidu otkaza najavljenih za 31.12.

HRS

Glas naroda

Ljevaonica je pokrenuta neki dan (za kipare na Likovnoj akademiji), sad se pokreću anode (valjda su to Božićne svjećice) a elektroliza će bit nakon Nove godine (Djed mraz će pokrenut elektrolizu).

Na balkanu se dogodine ukida plastična ambalaža takozvane pvc vrećice-poluvinilclorid vrećice -što znači da će se tražit drvena papirna ambalaža ili alumunij ambalaža a naši"partijski moskovi" uništavaju aluminij .Nije teško pogodit ko će ga uzet ko će dobit proviziju a ko će krenut za njemačku jako naivan.
Aluminij je vojno i privredno sttrateški materijal na drugom ili trećem mjestu kako se broji i tako će ostat još dugo i dugo no profiterim je bitan samo "profit"

Čuli aluminij je bitan vojno i "privredno", je sve je bitno sve, to si ti nekad davno negdi čujo i to je tako ne treba daljnja analiza. Blago nama s ovakvim znalcima

tko je pripremao vjetrenječa jel to za alu.

Alminij će dobit čovića rodbina i kumovi, . Kako je se.čoviča vinčani kum obogatijo...

Kako vi ne shvatite vise to da Covic pored Mije Mise Brajkovica nije smio prec kapiju u Aluminiju,nijednog covjeka nije zaposlio Čović,cijeli Aluminij je drzao Brajković i izvlacio pare iz njega preko konzalting usluga sa firme u Svicarskoj.

Kako ti ne svaćaš da Brajković nije slučajno iz HR dobijao struju za 20 eur MWh, a ostali direktori nakon njega nisu plaćali struju "EPHZHB" i "EPBiH" sve je to jedna velika mreža krimosa nastala u titino doba ili u prjevodu komunistička mafija. Tu su najviše pokradeni hrvati iz RH i "EPHZHB"

Kakav Aluminij Covica zanimaju samo sigurne pare UNO Ministarstvo financija Razvojna banka GP Bijaca Doljani EPHZHB Sajam itd Itd

Šta mislite odkud se je finacirala HDZ mašinerija i razne kupovine političkih neistomišljenika?
Adeze nije profitabilna organizacija ona samo sisa "narodnepare" !

Brajković je davo metal TLMu u Krvacckoj a ona plaćala metal strujom a brajkovićem je upravljo draganče i kad su komunisti pobjedili u zagrebu makli su Brajkovića da ne doji aluminij za partiju i postavili direktora iz malih dioničara aluminija da se pekine pljačka aluminija preko skupe struje koju i danas drži nas Vođa Draganče.

Sveje to dijelo velikog vode draganceta on se brine kakoce lovu spremiti na svoj racuna ljude izruciti u njemacku

Sve pokaže vrjeme,brzo ćemo vidjet DIL!!Neće biti dobro,a već nije,a koga briga za hrvatski narod.Elita se namirila,a vidjet ćemo kako će i njihovi životi završiti.Bog će pomoći osiromašene Hrvate!!!

Tko ce ti pomoc? Nece na ovom svijetu. Ta je izjava ista ko ona: Bog ce ti platit.

Pored zdravih očiju vi ste svi coravi i ništa ne vidite. Umjesto da ste to potrali i nogom u guz.cu pa za o[ * neprimjereno * ]nu i bacit u Neretvu, vi dopustili da on bude još i sef kriznog stožera. Grebli ste jeza u ledja. Sad k meni u München

Pa uvik je taj aluminij zagađiva okolinu, neka su ga ugasili.

gradjevinska konstrukcija vrijedi milijarde svukud u svijetu, prave montazne zgrade, kuce itd.. by
hercegovci nedajte da vas prevare lupezi i trgovci za sitne novce..

HDZ je zagadio okolinu rasćera narod u njemačku "opuha Titinu imovinu" uhljebio dezertere ševe i podobne kratko uprpastio Hrvacke prostore gore nego Turci.

Zgrade aluminija vride ko i zgrada duvanske stanice možemo tamo otvorit ponovo logor sad za partijske nepodobnike da ih HDZ preodgoji !

Kome od stranačkih tajkuna je obećan Aluminij?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari