Održana promocija knjige don Nike Luburića

ljubuski.info

Knjiga prof. don Nike Luburića sinoć je predstavljena u Mostaru u Galeriji kraljice Katarine u HDHS Kosača. Predstavljanje knjige Da se ne zaboravi, II. knjiga, Glazbena izvješća iz Sarajeva i Mostara 2008. - 2018. održano je u organizaciji HKZ Troplet.

Knjigu su predstavili prof. mr. art. Katja Krolo Šarac, dr. sc. Marina Bazina (profesorice Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru) i autor, prof. don Niko Luburić.

O knjizi je govorio i mostarsko-duvanjski biskup i upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić.

Predstavljanje su glazbeno popratilii Katedralni mješoviti zbor Marija, uz glasovirsku pratnju s. Mateje Krešić, pod ravnanjem don Nike Luburića.

Knjiga je izašla iz tiska početkom listopada 2019. godine u izdanju Hrvatskog književnog društva sv. Jeronima iz Zagreba.

Knjiga opisuje glazbene nastupe solista, zborova i orkestara u više gradova i mjesta Bosne i Hercegovine. Pogovore ovoj knjizi dali su prof. mr. art. Miroslav Martinjak, doc. mr. art. Ruža s. Domagoja Ljubičić i prof. don Ilija Drmić.

Autor je uz ovu knjigu objavio još pet vlastitih djela, te šest kao supriređivač. Posebna je vrijednost ove knjige jer sadrži brojna izvješća kulturnoga, vjerskoga i glazbenoga života iz Bosne i Hercegovine, što će biti dostupno čitatelju, povjesničaru, muzikologu na jednom mjestu kao vrijedan pisani spomenik novije povijesti bosansko-hercegovačkih Hrvata.

Don Niko Luburić, profesor crkvene glazbe i dugogodišnji voditelj zborskoga pjevanja rođen je u Studencima kod Ljubuškoga 1951. godine. Osnovnu školu završava u Studencima i Ljubuškom, klasičnu gimnaziju u Splitu, a teologiju u Sarajevu. Svećenik je Mostarsko-duvanjske biskupije i župni vikar u Katedralnoj župi u Mostaru.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari