Optužena banda koja je raznosila bankomate

ljubuski.info

Više od dva mjeseca od spektakularne akcije "Orka", koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, u ovoj pravosudnoj instituciji su podigli optužnicu kojom je obuhvaćeno 12 osoba, a koja je u utorak potvrđena.

Kako je potvrđeno, osam osoba se terete za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s razbojništvom i teškim krađama.

To su Rahman Begluk (32), koji je označen kao vođa skupine, Alen Begluk (35), Jozo Markić (36), Zoran Mikulić (47), Haris Zuko (29), Radislav Gavrić (39), Mugdim Omanović (35) i Enis Mandal (35).

Uz njih, još četiri osobe, N. Č., F. P., S. Ć. i N. L., obuhvaćene su optužnicom, ali za kaznena djela prikrivanja, pomaganja i neovlaštenog držanja oružja.

Krali pet godina

Prema optužnici, terete se da su, kao organizirana skupina, u posljednjih pet godina, na širem području Federacije BiH, počinili više od 20 kaznenih djela, a riječ je o razbojništvima i teškim krađama.

Kada je riječ o počinjenim kaznenim djelima, to su pljačke bankomata u tržnim centrima Bingo, Robot i Namex, i to upotrebom plina i eksploziva.

"Orka" je bila najuspješnija akciji FUP-a ove godine.

Tijekom pretresa na 14 lokacija, 13 na području Federacije BiH i jedne u Istočnom Sarajevu, pronađene su veće količine novca koje potječu iz izvršenja ovih kaznenih djela, 15 kilograma eksploziva, podesna sredstva i tehnička aparatura.

Glas naroda

Anu spojlera od Krešine mečke, sad ih lipo tužit za sve.

Optužena banda koja je raznosila bankomate
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari