Automafijaši priznali krivicu, dobili po godinu dana zatvora

ljubuski.info

Miroslav Škobo s Pala, jedan od optuženih automafijaša u predmetu "Volan", zaključio je sporazum o priznanju krivice s Tužiteljstvom BiH. Sud BiH prihvatio je sporazum te je Škobi izrečena kazna zatvora u trajanju od godinu dana. U izrečenu kaznu uračunava se i vrijeme provedeno u pritvoru i to u razdoblju od 16. ožujka 2018. do 4. svibnja 2018. godine.

Sud je, također, prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je potpisao Ferdo Vukoja iz Gruda te mu izrekao godinu dana zatvora. U izrečenu kaznu zatvora uračunava mu se i vrijeme provedeno u pritvoru i to u razdoblju od 20. veljače 2017. do 17. kolovoza 2017. godine.

Prema navodima iz optužnice, Škobo je optužen za organizirani kriminal, pranje novca te iznuđivanja novca od vlasnika ukradenih vozila. Od optuženog Miroslava Škobe se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela u iznosu od 14.000 maraka i 5.000 eura.

Ferdo Vukoja je osuđen za organizirani kriminal, pranje novca i krijumčarenje ukradenih vozila. Vukoja je vlasnik autootpada u Grudama, gdje su odvožena neka od ukradenih vozila i sječena u dijelove.

Predmet protiv Škobe i Vukoje je odvojen od suđenja Danilu Cicoviću i drugima optuženima u predmetu "Volan", a koji se terete za organiziranu krađu vozila.

Optuženo je ukupno 27 osoba koje se terete da su kao organizirana kriminalna grupa ukrali najmanje 200 skupocjenih vozila od 2011. do 2017. godine.

Prema optužnici oni su vozila krali naoružani, a zatim su ih skrivali i iznuđivali novac od vlasnika ili su ih rastavljali u dijelove, krijumčarili i prodavali i na teritoriji Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Automafijaši su, u ovisnosti od mjesta boravka, djelovali u grupama na Palama, Mokrom, Ilidži i Istočnoj Ilidži, te zapadnoj Hercegovini.

U presudi se navodi da je optuženi Miroslav Škobo kriv što je, kao pripadnik skupine za organizirani kriminal, radnjama opisanim u točki 5.22. optužnice, imovinu za koju je znao da je pribavljena počinjenjem kaznenog djela teška krađa, držao, raspolagao njom, vršio njen prijenos i na drugi način prikrivao njenu prirodu, izvor, kretanje i vlasništvo, a takva imovinska korist je pribavljena počinjenjem ovog kaznenog djela na teritoriju oba entiteta.

Osim toga, optuženi je radnjama opisanim u točkama 5.20, 5.21. i 5.23. optužnice, radi pribavljanja sebi i drugima protupravne imovinske koristi, silom i ozbiljnom prijetnjom drugoga prisilio da što učini na štetu svoje imovine.

Optuženi Ferdo Vukoje kriv je što je, kao pripadnik skupine za organizirani kriminal, radnjama opisanim u točki 7.1. optužnice imovinu za koju je znao da je pribavljena počinjenjem kaznenog djela teška krađa, držao, raspolagao njom, vršio njen prijenos i na drugi način prikrivao njenu prirodu, izvor, kretanje i vlasništvo, a takva imovinska korist je pribavljena počinjenjem ovog kaznenog djela na teritoriji oba entiteta, te radnjama opisanim u točki 7.22. preko carinske linije prenosio robu veće vrijednosti i izbjegavajući mjere carinske kontrole bavio se prenošenjem robe preko carinske crte.

Dnevni list

Glas naroda

Jadna suda koda su krali ves culi godina a ljude zavijali u crno isad vracaju kredite za auta bolesnog suda

A sta je sa lop.vom Miroslavom Cepom?

A taj prok leti Čepo.Uboj ica dječjeg lica.Proklet bio.Puno mi je jada zada.

Jadna suda koda su krali ves culi godina a ljude zavijali u crno isad vracaju kredite za auta bolesnog suda

Trebalo ih je osudit bar 10 godina, i prste polomit da ostanu obilježeni čitav život- bagra!!

Tako je prijatelju

Auto mafija na svakom ćošku

U iranu i saudi arabiji se za krađu siječe ruka koliko bi onda bilo invalida u bih rijetko koji bi ostao sa čitavom rukom čast izuzecima

Ovo nije Iran ovo je Bih.

Arafat ce na kraju jos ostetu trazit od drzave

I na kraju ce po ubrzanom postupku dobit parnicu i naplatit a da osteceni kojem je ukradeno vozilo sad tuzi njega i ostale . . .sud bi reka osteceni. Cak bi ga uvjerili da mu nije ukradeno vozilo. A st'as

Takvi [ * neprimjereno * ] šetaju gradom uzdignutim čelom i smijuckaju se ko neki frajeri,uzmeš kredit kupiš auto i takvi [ * neprimjereno * ]ci ti ga ukradu nemas sutra djetetu kupiti lizalicu,nepustati među normalni narod,u žicu među nenormalne.

Drzava lopova i kriminalaca a jadna sirotinja sve placa.. Mito i korupcija

narod ne svaca poziv ovije [ * neprimjereno * ]a ovo su drzavni [ * neprimjereno * ]i koji kradu za vlas sudije advokate politicare pok,ra,li su nam fabrike sad ce pocet kras stanove kuce i tako dalje a svi redovno idu u dzamiju i u crkvu nikad se nece narod kutarisati lopova demokratija je prevedeno na bosanski lopovluk

[ * neprimjereno * ] Cepo će dobiti min 5 god. Njemu je kvalifikacija djela pranje novca u sklopu zločinačke organizacije. Za to djelo je najmanja moguca kazna 5.god. do 15. A imaju za njega iskaze i dokaze za preko 50 vozila od 2010god.

Cepo ce biti osloboden on radi za slube koje su gore od njega a i sud bih sveje to isto jadan oni kome uradese i nista eto arafata sve pokra niko nista

Da je meni samo pet minuta vlasti. Ja bi vam pokazao koliko bi ih bilo na slobodi, lopovska drzava [ * neprimjereno * ]ma oprasta, jad i bijeda

I ti koji upravljas portalom i brises komentare jedi [ * neprimjereno * ]

Cepo opet vani,krade i lipo zivi....
Svaka cast sudu ^-^

Automafijaši priznali krivicu, dobili po godinu dana zatvora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari