Kordon policije za smeće na Uborku

ljubuski.info

Policajci su u ponedjeljak rano ujutro silom odvukli prosvjednike ispred kapije J.P. Deponija prilikom čega su neki od prosvjednika zatražili i liječničku pomoć. Kamioni sa smećem stigli su pred deponiju, a policajci su napravili kordon između kamiona i prosvjednika.

Specijalne snage policije uklonile su s puta ispred mostarskog odlagališta prosvjednike koje nekoliko dana blokiraju odvoz otpada jer je odlagalištu istekla uporabna dozvola.

Kamioni s otpadom stigli su pred odlagalište, a policajci su napravili kordon između kamiona i prosvjednika.

Prosvjednici upozoravaju kako odlagalište nema "niti jedan papir".

Neki su se prosvjednici držali lancima da ih policija ne ukloni.

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanske županije poduzeli su sve mjere i radnje u svojoj nadležnosti i deblokirali ulaz na deponiju Uborak, potvrdio je Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Prosvjednici poručuju kako ne namjeravaju odustati te da ne žele "dozvoliti ovakvu anarhiju i samovolju ministra MUP-a HNŽ-a Slađan Bevande i niti bilo koga.
Mi ostajemo ovdje. Čim se oni raziđu mi ćemo opet blokirati i tako u nedogle. Tako ćemo raditi sve dok se ne zatvor deponija Uborak, kazao je Omer Hujdur jedan od predstavnika inicijative "Jer nas se tiče".

Odlagalište se nalazi u naselju Vrapčići sjeverno od Mostara, a od protekle srijede ostala je bez okolišne dozvole.

Nakon što nadležne institucije nisu učinile ništa, građani su sami blokirali odlagalište i traže od vlasti iznalaženje rješenja za problem odlaganja otpada u gradu Mostaru.

Nedavno je Vlada FBiH preporučila Federalnoj upravi za inspekcijske poslove da prati dosadašnje propisane mjere iz okolišne dozvole, ali i da se ne prekida odlaganje komunalnog otpada na Uborku zbog javnog interesa.

Problemi su tu godinama

Problemi s odlaganjem otpada na Uborku vuku se duže vrijeme, a situacija je eskalirala u svibnju ove godine kada je otkriveno da je na odlagalište komunalnog otpada odložena određena količina dehidriranog mulja s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru za koji aktivisti tvrde da sadrži visoke koncentracije teških metala.

Mještani okolnih naselja u lipnju su deset dana blokirali odlagalište, zahtijevajući istragu što je sve proteklih godina tu odlagano te da se žurno pristupi rješavanju tog ekološkog problema.

Odlagalište je tada deblokirano nakon dogovora s gradonačelnikom Mostara da se formira poseban stručni tim koji je trebao raditi na iznalaženju mogućnosti za sanaciju i izmještanje odlagališta na novu lokaciju, međutim, pola godine kasnije ništa u vezi s tim nije urađeno, upozorili su prosvjednici.

bljesak.info

Glas naroda

Ovo je početak borbe za istinu,protiv laži i zamjene teza,lažljivih političara i manipulacije policijom. Mnogima će se zatresti gaće,ovi ljudi nemaju što izgubiti. Podržimo ih svi,makar i lajkovima.

Ovo ovkvo nasilno postupanje policije je već negdije vidjeno gdije je ono bilo u kojem slučaju.

Sta lupate efendije napravile kuce oko deponije u ratu nekai biju

Bezbeli ,a ti ćeš im iz ljubuškog slati svoje smeće!? E NEĆEŠ !

nikakvo čudo,jasno je da policija štiti lopove i kriminalce na vlasti i osim pljačke vozača po cestama to im je jedina svrha

Kordon policije za smeće na Uborku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari