Učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić osvojili prvo mjesto u volontiranju

ljubuski.info

U prostorijama Hotela Hills Ilidža, u četvrtak 05.12.2019. godine sa održana je deveta Galerija volontiranja - završna manifestaciju projekta "Volontiranje je cool!".

Galerijom volontiranja željeli smo obilježiti Međunarodni dan volontera i promovirati doprinos od preko 70.000 volonterskih sati koji su učenici volonteri dali razvoju lokalnih zajednica. Na manifestaciji je sudjelovalo blizu 400 volontera koji su predstavljali svoju volontersku grupu, a dolaze iz 44 osnovne škole iz 5 bh. županija: Kanton Sarajevo, Hercegovačko- neretvanski kanton/ županija, Zapadnohercegovački kanton/ županija, Bosansko- podrinjski kanton/ županija i Srednjobosanski kanton/ županija.

Cilj manifestacije je bio omogućiti volonterima da prezentiraju svoj volonterski rad i angažman u zajednicama, razmjene iskustva koja su stekli sudjelovanjem na projektu "Volontiranje je cool!", promoviraju korisne efekte volontiranja i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad. Volontere projekta "Volontiranje je cool!" podržali su predstavnici lokalnih vlasti, javne institucije, lokalne kompanije ali i međunarodne organizacije poput Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a u prilog tome govori i činjenica da je svaka škola osvojila vrijednu nagradu naših partnera projekta. Želimo naglasiti da je fond nagrada bio veći od 100.000 KM.

Na manifestaciji "Galerija volontiranja" ugostili smo predstavnike nadležnih Ministarstava obrazovanja, općinskih vlasti, predstavnike UNICEF-a, predstavnike Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini kao i mnoge druge sponzore i prijatelje projekta.

Na Galeriji volontiranja učenike su pjesmom volonterski obradovali Neno Murić i Fatmir Sulejmani.

Jučer je obilježen Međunarodni dan volontera. Učenici naše škole sudjelovali su devetoj galeriji volonterizma u sklopu projekta "Volontiranje je cool".

Cilj ove manifestacije bio je omogućiti volonterima predstaviti svoj volonterski rad i angažman koji su provodili u lokalnim zajednicama, razmijeniti iskustva koja su stekli volontiranjem, promovirati pozitivne strane volonterizma i pozvati vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad.

Na manifestaciji je sudjelovalo oko 400 volontera iz 44 škole iz 5 županija. Svaka škola je osvojila nagradu partnera projekta. Pet škola koje su dobile najviše glasova od učenika i žirija osvojile su po 10 računala, a među njima je bila i naša škola.

OŠ Ivane Brlić Mažuranić - Gračine

Glas naroda

Čestitke i učenicima i mentorima! Svaka čast! Malo i lijepih vijest u ovom sveopćem sivilu..

Učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić osvojili prvo mjesto u volontiranju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari