Vlada ZHŽ isplatila 485.603,20 KM poticaja poljoprivrednicima

ljubuski.info

Isplatom 485.603,20 konvertibilnih maraka na račune poljoprivrednika Vlada Zapadnohercegovačke županije je završila s isplatom većeg dijela poticaja za poljoprivrednu proizvodnju, stočarstvo i pčelarstvo za 2019 godinu.

Naime, uplatom iz proračuna ZHŽ je u posljednja dva mjeseca za ovu vrstu poticaja isplaćeno 917.200,20 KM, od ukupno planiranih 1.200.000 KM. Preostali iznos će do kraja godine biti isplaćen za kapitalne investicije u poljoprivredi, odnosno podizanje plastenika i novih nasada, poticanje projekata u poljoprivredi, te za ruralni razvoj.

Prema podacima Ministarstva financija ZHŽ, iz županijskog proračuna isplaćeni poticaji za biljnu proizvodnju u iznosu od 411.808 maraka (povrtlarstvo), za plasteničku i stakleničku proizvodnju 22.851,20 maraka. Za poticaje subvencioniranja osiguranja iz proračuna za ovu godinu izdvojeno je 32.444 KM, za Udrugu romanovske ovce 12.500, Udrugu za zaštitu očuvanja izvornih pasmina domaćih životinja 5.000, te za nadoknadu štete pčelinjim društvima 1000 KM.

Još u listopadu je isplaćen prvi dio poticaja za ovu godinu, odnosno za držanje pčelinjih društava u iznosu od 101.155 maraka, za uzgoj muznih krava 99.000, za peradarstvo 62.595, dok je za potporu proizvodnje sviježeg ovčjeg i kozjeg mlijeka izdvojeno oko 39.347,70 konvertibilnih maraka. Isplaćena su i sredstva za sufinanciranje prevencije zaraznih bolesti kod domaćih životinja u 2019. i to u visini od 15 000 KM.

Inače, ovo je treća godina za redom u kojoj poljoprivrednici ZHŽ poticaje dobivaju u godini za koju su namijenjeni.

Ministar financija ZHŽ Toni Kraljević ranije je kazao kako je isplata omogućena zahvaljujući stabilizaciji proračuna ove županije, odnosno smanjenju duga. Uzgajivači, poljoprivrednici i pčelari, zadovoljni su ovom praksom Vlade ZHŽ, jer im novac dolazi kada je najpotrebniji, u periodu pripreme sadnje odnosno kupnje sjemena i ostalih potrebnih materijala.

FENA

Glas naroda

hoće li dobiti išta za rizle noname agape nezavisna maruška pošto je uredno kupila smeće

jadna gospodarstva kad za sve trebaju poticaji

Kada će presude MInistre, kad umremo ili?

Dobro pitanje predhodnika,ministre kad ce pravosnazne presude protiv MUP/a biti isplacene

Idu isplate

Kome i koliko ste isplatili

Prosvjeti da, a ostalima????

bacanje para

poticana poljoprivreda je MRTVA poljuprivreda-bacanje i pranje para

Neznam dali se to javno objavljuje , tko je dobio i koliko?

Trebalo bi!

To je pitanje za federalni poticaj a ne ovaj.Tamo pogledaj ribogojilišta iz općine npr milijuni pojedinačno isplaćeni uvijek istim ljudima a prodaju tonu robe sa računom.

I to bi trebalo biti transparentno

Tko je odgovoran za pogodovanje po pitanju ne isplate po pravomoćnim sudskim presudama koje su djelatnici policije i prosvjeti dobili?
Na presuđeni iznos se trebaju dodati i godišnje kamate od 22% koje će biti na teret poreznih obveznika županije.
Ima li tu itko normalan da učini sve potrebno da se prekine gomilanja dugova zbog kamata?

ŽZH svaki mjesec isplaćuje po presudama za razliku od drugih županija.I to ide odlično zahvaljući ministru Toniju Svjesni smo da se ne może preko noći sve riješiti.Mi iz sindikata dobijemo sve na uvid.

Do penzije kada god isplate i ne žuri mi se!
Nikad bolje štednje.

Zakonska zatezna kamata je 12% godišnje, prosta metoda obračuna, a ne 22%.

12%kamate na godišnjoj razini, pa tako opet na kraju slijedeće godine?
Iz kakvog inkubatora iskaču tvorci ovih ne zakonitosti koji su uzrokovali negativne sudske presude?
Kako da se vrati sjaj?

Po mom mišljrnju, krajnje je neodgovorno razvlačiti ove dobivene presude sa ne isplatama, ako postoje sredstva, jer kamate samo rastu, te se to prebacuje na iduće garniture i tako u nedogled. Presuda je presuda i po njoj treba postupiti kao svugdje na svijetu, a ne kao kod nas, manipulirati i pokušavati na tome zaraditi neke političke poene, tipa 'od kad sam ja sve se isplaćuje", treba se uvjek isplaćivati, ako postoji mogućnost, za to je se i išlo na sud. Nemojte se igrati ljudskim sudbinama gospodo odlučitelji!

Vlada ZHŽ isplatila 485.603,20 KM poticaja poljoprivrednicima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari