Dvadesetak policajaca pred Uborkom, odlagalište i dalje blokirano

ljubuski.info

Dvadesetak policajaca pojavilo se jutros ispred ulaza na odlagalište komunalnog otpada Uborak kod Mostara, koje od srijede u blokadi drže mještani okolnih naselja i aktivisti Građanske inicijative "Jer nas se tiče".

Situacija je za sada mirna. Odlagalište je i dalje blokirano, pa su se četiri vozila s otpadom vratila neobavljenog posla.

Mještani i aktivisti koji blokiraju istovar otpada upozoravaju kako odlagalište od početka godine nema niti jedan valjan dokument na osnovu kojega može raditi.

Tvrde kako odlagalište na Uborku ne ugrožava samo stanovništvo okolnih naselja već sve građane Mostara, kao i stanovnike doline Neretve sve do Jadranskog mora.

Oni traže sanaciju odlagališta i njegovo premještanje na novu lokaciju.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina u srijedu je izjavila kako je posao oko iznalaženja lokacije za novo odlagalište skup i dugotrajan, a sve to ne može se obaviti bez odluke Gradskog vijeća Mostara koje, kao što je poznato, ne postoji od 2012. godine.

Dodala je kako su u studenom predstavnici Grada Mostara održali sastanak u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma na kojem je dogovoreno da se zbog javnog interesa otpad nastavi odlagati na lokalitetu Uborak, iako je odlagalištu istekla okolišna dozvola.

FENA

Glas naroda

Mup objavio da se ispred uborka okupljaju i osobe iz kriminalnog miljea,valjda da im posluži kao alibi za intervenciju. Valjda misle da su svi g..lupi kao oni i da ih se neko boji. Nema straha! nema popuštanja.

dobročinitielj je objavio da će donirat imanje kod radobolje za novu deponiju a i ostala imanja ako zatreba

Dvadesetak policajaca pred Uborkom, odlagalište i dalje blokirano
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari