Za ulaganja u Ljubuški predviđeno 14.615.000 KM

ljubuski.info

Plan kapitalnih ulaganja Grada Ljubuškog dokument je koji se redovito dopunjava novim projektima, a vijećnici ga usvajaju otprilike kad i proračun za sljedeću godinu.

Predstavlja, zapravo, temelj za izradu nacrta proračuna za predstojeću proračunsku godinu, a njime je, vezano za ulaganja u Grad Ljubuški, od 2020. do 2024. godine predviđena realizacija 100 projekata. Ukupni procijenjeni troškovi za njihovu provedbu iznose 14.615.000 KM, a razvrstani su po skupinama na sljedeći način: cestovna infrastruktura 3.655.000 KM, vodovod i kanalizacija 2.470.000 KM, obrazovanje, sport i kultura 5.000.000 KM i projekti iz ostalih područja 3.490.000 KM.

Troškovi po skupinama

Kada je riječ o cestovnoj infrastrukturi, za izgradnju zapadne obilaznice predviđeno je 1.800.000 KM, za rekonstrukciju gradskih ulica i izgradnju nogostupa 140.000 KM, a za rekonstrukciju lokalnih cesta 510.000 KM. Za rekonstrukciju i asfaltiranje nerazvrstanih cesta po mjesnim zajednicama izdvojit će se 805.000 KM, a za izgradnju nogostupa i rasvjete na lokalnim i nerazvrstanim cestama namijenjeno je 400.000 KM.

U skupini vodovoda, kanalizacije i pročistača otpadnih voda najviše se planira uložiti u kanalizaciju zapadnog kraka u Ljubuškom, a riječ je o iznosu od 1.000.000 KM. Za vodovodnu mrežu u Klobuku utrošit će 60.000 KM, za pročistač otpadnih voda 600.000 KM, za vodovodnu mrežu Studenci 600.000 KM, a za završetak vodonatapnog sustava Klobuk – Vojnići – Šipovača 210.000 KM.

Rekonstrukcija školskih objekata

Za rekonstrukciju školskih objekata, koji se nalaze u skupini obrazovanje, kultura i sport, uložit će se 2.290.000 KM, za izgradnju sportskih sadržaja 380.000 KM, a za obnovu spomenika kulture 2.330.000 KM (za tvrđavu hercega Stjepana 2.300.000 KM, a za uređenje arheoloških nalazišta 30.000 KM).

Posljednju skupinu čine projekti iz drugih područja, u što spada i rekonstrukcija i uređenje vjerskih objekata, za koje će se izdvojiti 110.000 KM. Za uređenje turističkih destinacija i zelenih površina predviđeno je 540.000 KM, u izgradnju i uređenje prostorija mjesnih zajednica i kulturnih domova uložit će se 80.000 KM, za sanaciju i uređenje poljske infrastrukture 460.000 KM, dok će za ostale objekte biti osigurano 2.300.000 KM.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

7 miliona uložiti a 7 u džep ahahaha to ti je plan

evo jedna ideja , staviti šahtove i u drugu traku gore kod bote hahahahahha

Sta znaci rekonstrukcija školskih objekata.Zašta ne im škole kad narod ode.

Zar je pokockavanje kapitalno ulaganje? To je samo pogofovanje pojedincima s kojima se drpa lova. Ulozite u nova radna mjesta, zo bi bilo dugorocno kapitalno ulaganje, raspisite natjecaj, i primite skolovane mlade ljude, a ne podobne koji su se nakotili u opcini, MUP-u, raznim ministarstvima, nemaju di sidnuti koliko ih je.

Oceli to biti ulaganja ko u Grljevicima 70 000 km trlja Baba dlan da joj prode dan blizi se Zenica Barba pa bi sad ulaga

Za te pare mogu napravit novi grad ali ako samo daju da Kinezi rade.Naši su stručnjaci samo za mađioničarski trik kako nestaju pare .Ono što nije nestalo bi bilo bolje da je nestalo nego da ovako unakaze ceste i sve ostalo što taknu.

Pa šta oni će uložiti a drugo je pitanje ko će imati najveću korist od toga ulaganja.
Pa da se je uložilo koliko je dosada kao ulagalo se gdje bi mi bili, gdje bi nam bio kraj

Malo čudno kako nema niti jednog članka o pokretanju nove turističke zajednice?
Najbolja vijest, a uredništvo nju ignorira, zašto?

Što god se do sada u Ljubuškom napravilo to su napravili stranci, hvala im: zgradu općine Austrougarska, sud obnovili i nadogradili EU, Dom zdravlja obnovili novcima iz Japana, park napravljen novcima iz Češke, vodovod velikim dijelom napravljen novcima EU, putevi napravljeni velikim dijelom iz Federacije a ovi nazovi naši kradeze politikoni su pojeli skoro sav novac iz proračuna. Ima tu pokoja investicija ali su to privatne investicije pa se doima da općinska uprava nešto gradi ali ne, oni gledaju gdje ima što za gepit kako bi napunili svoje džepove.

od svega toga odstupa zgrada općine jer su Austrijanci nadgledali radove i nisu imali ševinih inžinjera i zato još stoji iako nevjerujem da će dugo čim su je ovi naši počeli renovirat.Na svim ostalim projektima se samo dobro jamilo a posebno na šahtovanju i grada

Kockice kockice zvone cijelu noć.

Za kulu 2,3mil KM previše a nigdje se ne spominje otvaranje tvornice zapošljavanje mladih nezaposlenih moderne tehnologije itd. Znači ulaže se kapital u ruševine a ne u ljude to je kradezeova logika

Država ne otvara tvornice. Valjda ti je jasno da od devedesetih nismo u socijalizmu.

Nažalost!

Zamolio bih nadležne da ulože malo ili utrse drače da zatvore onu ulice fra.rude mikulića tj.stari put za crkvu dok neko nije slomio nogu..hvala

Oklen pare kad je opcina u dubiozi

Za ulaganja u Ljubuški predviđeno 14.615.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari