Predsjedništvo BiH se još uvijek nije očitovalo o Martini Mlinarević

ljubuski.info

Uskoro će se navršiti godina dana otkako je Predsjedništvo BiH imenovalo 21 veleposlanika te tri šefa bh. misija u svijetu i tri generalna konzula, a još svi nisu otišli u diplomatske misije.

Još se čeka da veleposlaničke pozicije zauzmu imenovani u veleposlanstvima BiH u Kini, Švedskoj, Češkoj te Misiji BiH pri NATO-u u Briselu.

Uskoro će na funkciju veleposlanika u Kinu otići Tarik Bukvić a skoro sve je spremno i za odlazak Mitra Kujundžića u Misiju BiH pri NATO-u.

Pri kraju priprema u Ministarstvu vanjskih poslova BiH koje su dužni obaviti svi veleposlanici trenutno je i Martina Mlinarević, književnica koju je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, imenovao za veleposlanicu BiH u Pragu.

Inače, još nema informacija o tome bi li činjenica da Mlinarević nema fakultetsku diplomu mogla utjecati na njeno preuzimanje veleposlaničke funkcije.

Iako su iz MVP-a ranije priopćili da su zabilješku o tome da Mlinarević nije dostavila fakultetsku diplomu uputili Predsjedništvu BiH, još nema službenog očitovanja o ovom slučaju iz kolektivnog šefa države.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH prije nekoliko dana su kazali kako nemaju nadležnost zaustaviti proces odlaska veleposlanika u zemlju prijema, jer je proces imenovanja u isključivoj nadležnosti Predsjedništva BiH.

Kako otkriva izvor iz MVP-a, trenutno je aktualizirano i pitanje je li Mlinarević prijavljena u Zavodu za mirovinsko-invalidsko osiguranje kao osoba s visokom stručnom spremom.

Zanimljivo je da, iako će uskoro godina otkako je imenovana na poziciju bh. Veleposlanice u Stockholmu, Elvira Dilberović, federalna ministrica obrazovanja i znanosti, još nije ni počela pripreme u MVP-u za odlazak u diplomatske vode.

Prema neslužbenim informacijama, razlog tome je taj što još nije imenovana nova Vlada FBiH, a SDA u proteklom razdoblju nije bila spremna na imenovanje osobe koja bi zamijenila Dilberović u Ministarstvu obrazovanja i znanosti FBiH.

Avaz

Glas naroda

Stvarno??? Opet??? Dajte bar tjedan bez ove teme

Imamo Ambasadoricu. Dajte vatromet.

Šteta nije se pita drug Neven i kiselja-Kwesko.
Propade im!!!!!!!

Ma da.
On ima visu građevinsku a ovaj drugi kupi ko kupus iz Kiseljaka.
Dno dna.propasti će ko i njohov vođa Tito.

Molio bih urednika da ne stavlja ovakve slike ipak ovo i djeca gledaju...sad je vrijeme adventa,pa kad budu mačkare onda brate slobodno..hvala

Zašto mene niko ne spominje što je sad neko zatišje.
Sve Vas fino volim u foteljama a bez naroda!

ona je za sve vas noćna mora -bravo Mačko tako treba!

Predsjedništvo BiH se još uvijek nije očitovalo o Martini Mlinarević
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari