Bivši uposlenici podigli tužbu protiv Aluminija

ljubuski.info

U Aluminiju Mostar, čiji su pogoni prestali sa radom 10. srpnja ove godine, od blizu 900 uposlenih, još se vodi oko 360 njih i u ovom trenutku Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ne zna što će biti s tim uposlenicima. U Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije su kazali kako će Vlada FBiH u sljedećem razdoblju objaviti ponovljeni javni poziv za subvencije poduzećima i poduzetnicima a na koji može prijaviti i gospodarsko društvo Aluminij Mostar.

Vlada FBiH planira u sljedećem razdoblju objaviti ponovljeni javni paziv za kandidiranje Programa utroška sredstava utvrđenih u Proračunu FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Tekući transferi i drugi tekući rashodi-subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima". Poziv će biti objavljen i na web stranici Ministarstva. Na poziv će moći aplicirati i gospodarsko društvo Aluminij Mostar za zaposlenike koji do 31.12.2019. godine ispunjavaju uvjete za odlazak u mirovinu, ukoliko dostave svu potrebnu dokumentaciju po javnom pozivu, navode iz Ministarstva i dodaju:
O kojem iznosu i za koliko radnika bi se uvezao staž, Ministarstvo u ovom momentu ne raspolaže takvim podacima. Odlukom Vlade FBiH o dobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH za uplatu doprinosa PIO za 9, 10, 11. i 12. mjesec 2017. godine za 884 radnika Aluminija Mostar, uplaćena su 2.187.423,48 KM, rečeno je u Ministarstvu.

Romeo Biokšić, bivšim uposlenik Aluminija Mostar, koji je među onih 500 radnika koji su 1. rujna proglašeni tehnološkim viškom, govori kako su podigli tužbu.

Već ranije sam vam kazao da nam Aluminij duguje doprinose za 18 mjeseci. Je li nešto u međuvremenu uplaćeno, ne znam. Ali mogu vam reći da smo protiv poslodavca, odnosno, Aluminija podigli tužbu zbog neuplaćenih doprinosa i vidjet ćemo šta dalje. U firmi je ostalo još nekih 360 radnika. Čisto sumnjam da će ikada pogoni biti ponovno pokrenuti, odnosno, da će se za Aluminij naći strateški partner. Daj Bože, rekao je Biokšić koji je bivši predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

Na pitanje je li pregledana analiza izraelsko-kineskog konzorcija i hoće li uskoro biti sastanka s ulagačem iz Dubaija, iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije su odgovorili samo da je ponuda izraelsko-kineskog konzorcija pregledana, da je Vlada FBiH utvrdila odgovor i poslala ga konzorciju.

Glas naroda

Lipo vam ga dobrocinitelj zabio.

Torbak na leđa i brati kuke,ajdeeee.

Bilo je lijepo dok je trajalo

Je li se u Aluminij itko zaposlio bez veze nije e pa šta sad

Na cestu narode,revolucija je neminovna!!!

Mirni su, pravi hdz uhljebi , svi preki politike , lezi lebe da te jedem , sad ruksak i pocmite svojim rukama zaradivat i zubima jest ...

Šta bi. Crko bankomat.
A sta ce biti sa dugovima preduzeća I dugovima I kreditima radnika. Adio Mare.
Snovima I slatkim lažima je dosao kraj.

Neka ste vi sve upropastili a to što ste nam sačuvali Herceg Bosnu je za vjernost do groba

građanski rat je najbolji rat jer nema linije fronte i svak dobro pozna svog neprijatelja nema slučajnih žrtava -dolazi do pomirbe naših i vaših

sad je poručniku i partiji ostalo da crkve prodaju i unište sve su rasprodali i zadužili

Dij se mezilo, šutili ste, sad se poklopite ušima Čovićevi uhljebi!

uhljebi partije zadnji naježili no kraj dođe svakom lopovluku

Jadu kraja nema!

Vidio sam ih kako su samo bahatili poslije plaće u mepasu a nisu se tada zapitali kako je nezaposlenima

Ljudi moji pa oni su prodali u Mostaru 900 Hrvatskih putovnica najvećim krimosima njima ništa nije sveto

Nijemcima je trebalo 28 godina da sruše Berlinski zid nama treba više da srušimo adz

Ako je Berlinski zid srušen znači ipak ima nade

Oćete li opet glasat za adz

Ima li išta da nisu upropastili

Bi Japan za po godine

Štaje sad šta se bune dok je kapilo i troje bilo na jednom radnom mistu bilo je dobro. Glasajte opet za iste pa će bit bolje.

Ivo Bradvica je pokupio maslo a vi se tuzakajte

ajmo matematičari
ko može izračunat koliko nas je pokrala JNA
koliko nas je pokro HDZ i naši da to poredimo što bi reko B:BUŠIĆ

Bivši uposlenici podigli tužbu protiv Aluminija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari