Dragan Čović: HDZBiH će pobijediti u svih 5 hrvatskih županija na narednim izborima

U današnjoj emisiji Mate Džakovića na OBN-u, Dragan Čović je ukratko izložio trenutačnu političku sliku BiH, Hrvata u njoj, kao i ulogu OHR-a. Kao i obično osudio je hrvatsku stranačku heterogenost i kao stožernu stranku ponovno imenovao svoj HDZBiH.

"HDZ BiH će osvojiti apsolutnu vlast u 5 hrvatskih županija u BiH", - rekao je Čović, te će sa približno 130.000 glasova njegov kandidat osvojiti poziciju člana predsjedništva države.

Nadodao je da bi bolje bilo da parlament bira članove predsjedništva, vjerojatno aludirajući da je to bolji način kako bi predstavnik HDZBiH bio izabran s obzirom što smatra da će u parlamentu njegova stranka imati najviše zastupnika, čime bi nametnuo svoj stav. Za Jerku Lijanovića je kazao kako će od najavljenih 140.000 glasova među njima biti najmanje hrvatskih, te da će on dobiti glasove od Srba i Bošnjaka.

Rad Željka Komšića je ocijenio katastrofalnim zamjerajući mu sječu hrvatskih diplomata i što u svom kabinetu od 17 namještenika ima samo jednog Hrvata.

OHR za Čovića u BiH više nije potreban i da se on treba transformirati. Isto tako traži odlazak stranih sudaca, jer je imao i osobnih iskustava s njima. Nešto slično kao i drugi političari, BiH je nazvao leglom kriminala, te da policija i ostale institucije moraju raditi svoj posao. Svoje kaznene prijave smatra isključivo politički motiviranima, te da je ponosan na svoj rad do 1998. godine u poduzeću SOKO.

Što se tiče gospodarskih pomaka smatra da ih trebamo očekivati tek za 2-3 godine, te da u BiH nema kritične mase koja bi stvorila bunt za promjene.

Jednostavno rečeno cijela emisija je bila u tonu, ja sam čovjek bez mane, bez obzira što su Hrvati u BiH tako "mali", što im "cvatu" gospodarske ruže, što "nema" kriminala, što je prije bio Jugoslaven i ćirilica mu bila A pismo, što "je" sudionik Domovinskog rata itd.

Ali Čović je najveći optimist od hrvatskih političara, kojem u proteklih 10 godina ništa politički nije uspjelo u BiH.

m.ch.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari