U pojačanim kontrolama MUP-a zatečeno pet migranata

ljubuski.info

Sukladno planu Županijske akcije pod nazivom "Migrant" u cilju suzbijanja trgovine ljudima i nezakonitih migracija na području ZHŽ, dana 27.11.2019. godine u vremenu od 17 do 1 sata je provedena pojačana akcija kontrole putnih pravaca na području Ljubuškog s ciljem pronalaženja nezakonitih migranata i otkrivanja osoba koje vrše prijevoz istih, otkrivanje kriminalnih organizacija koje vrše kaznena djela u vezi s krijumčarenjem migranata i otkrivanje članova kriminalnih organizacija.

Tijekom akcije policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ZHŽ su u 21.40 sati u mjestu Crveni Grm zatekli jednog migranta, državljanina Iraka, koji je sproveden u PU Ljubuški, te nakon određenih provjera upućen u Imigracijski centar za azilante.

U 21.55 sati PU Ljubuški je zaprimila prijavu da se kroz mjesto Grab kreće vozilo marke "Mercedes 190", RH registarskih oznaka, te da se u istom nalazi više osoba i da je moguće da se radi o migrantima. Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su u mjestu Grab zaustavili navedeno vozilo u kojem je zatečen vozač I.B. (1983.) iz mjesta Posušje, a nakon kratkog vremena policijskim službenicima na navedenoj lokaciji pristupaju četiri migranta. Gore navedene osobe su sprovedene u PU Ljubuški, te saslušani na navedene okolnosti, a o svemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Nakon određenih provjera navedeni migranti su upućeni u Imigracijski centar za azilante.

Također, tijekom navedene akcije policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ZHŽ su prilikom kontrole prometa u mjestu Mostarska Vrata zaustavili osobno motorno vozilo marke "Opel", BiH registarskih oznaka kojim je upravljao A.M. (1995.) iz Ljubuškog, te kojom prilikom je kod istog pronađena PVC prozirna vrećica u kojoj se nalazila manja količina zelene biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa "Marihuana", nakon čega je imenovani A.M. lišen slobode, te nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

O svemu navedenom je izvješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv gore navedenog bit će upućeno odgovarajuće izvješće o počinjenom KD.

Uprava policije MUP-a ZHŽ će i dalje nastaviti s planiranim aktivnostima u cilju sprječavanja krijumčarenja ljudi.

MUP ZHŽ

Glas naroda

Ma koji 5 bilo ih je sinoc 55 u 10 sati provalili coviku u kucu. Trka ka šparetu i djabe vika nece da izadju griju se.

500Godina ovdje čuvaš Kršćansku Evropu od turaka osmanlija sad bi opet tribali ponavljat isto gradivo. Reći će ti neko hvala ako njima nedaju u evropu nego da ostaju do daljnjeg u Bih to ti je jasan znak da ni mi nikad nećemo ući ako im netrebaju oni i mi smo u istom paketu do daljnjega. Jer dok su se po Parizu Berlinu Beču svirali Klaviri i vijoline i igrali valceri i uživalo u svakojakim delicjama ovdije je Narod umirao od gladi i bijo mučen na svakojake načine nabijan na koce sve zarad očuvanja Kršćanske evrope i Evropske Gospode koje koja uživa košto je uživala i prije 500 godina epa dosta vas je EU************samo puštaj.

Migrant prije ili kasnije prijeđe granicu RH, tako da ovakve akcije su prelijevanje iz šuplja u prazno. Kad već istočna granica BiH nije zaštićena, onda mi nije logično zadržavanje emigranta umjesto da se zbog sigurnosti omogući da što prije dođu do granice RH i tako se olakša policiji i stanovništvu.

U pojačanim kontrolama MUP-a zatečeno pet migranata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari