Održan Seminar na temu upravljanja razvojem za izabrane županijske dužnosnike

ljubuski.info

Seminar na temu upravljanja razvojem za izabrane županijske dužnosnike održan je u Širokom Brijegu dana 28.11.2019. godine u organizaciji Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP).

Gost predavač je bio prof. dr. Bahrija Umihanić - savjetnik, ispred ILDP-a bio je gospodin Nasir Nalić, a prisutni na seminaru su bili zastupnici u Skupštini Zapadnohercegovačke županije i djelatnici Stručne službe Skupštine.

U uvodnom dijelu predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić je zahvalio predavačima na dolasku te naglasio kako se nada da je ovaj seminar samo nastavak jedne uspješne suradnje. Cilj seminara je prvenstveno podići stupanj zanimanja i upućenosti izabranih županijskih dužnosnika (posebno zastupnika u Skupštini Županije), za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgledanju povođenja županijskih razvojnih strategija.

U uvodnom dijelu seminara polaznici su bili upoznati s pozadinom i posebnostima upravljanja razvojem u Županiji, Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanjem razvojem u FBiH te pozadinskim aktima iz ovog područja. Zatim je bilo riječi o ciljevima održivog razvoja kao i potrebi njihove uključivanja u strateške dokumente - između ostalog globalni ciljevi održivog razvoja, usvajanje i dosadašnje aktivnosti u BiH te integracija ciljeva održivog razvoja u FBiH i Županijama.

U drugom dijelu seminara prof. dr. Umihanić nazočne je upoznao s ključnim aspektima i procesima upravljanja razvojem kao što su značaj županijske razvojne strategije u sustavu upravljanja razvojem, osnovne funkcije, međuovisnosti i kritični čimbenici uspjeha, zatim je bilo riječi i o tijeku planiranja, praćenja, vrednovanja i izvještavanja.

Također je bilo riječi o koordinirajućim strukturama kao i mjestu i ulozi izabranih županijskih dužnosnika te usporedbama sa stanjem u ostalim Županijama.

Sudionici seminara su, kroz kratke prezentacije i moderirane rasprave, bili u mogućnosti dobiti odgovore na pitanja koja su postavljali te kroz interaktivne prezentacije saznati na koje sve načine preuzeti aktivnije uloge u donošenju i nadgledanju povođenja županijskih razvojnih strategija.

Stručna služba Skupštine ZHŽ

Glas naroda

Ovaj Žarkić se razvio u najvećeg HDZovog bumbara a kod kuće nesmi prdnuti.Postade najveće Ljubuško pan[ * neprimjereno * ]lo.

bolje vam je ministra prevarante smijenite vi što ste digli ruke za njega , u protivnom ste i vi isti , zaštitnici osuđenog prevaranta

Znači da naši čupanijski nazovi političari tek nešto uče umjesto da svakodnevno rješavaju probleme. Tako je kad nepismeni sa kupljenom diplomom hoće nešto al ne znaju, pojma nemaju. Zna se kradeze.

Jelčiću u koju si školu posla svog nepismenog savjetnika Alena Borasa u osnovnu ili u srednju ?

U preškolsku da nauči kako se izvuć iz nečijeg dupeta.

Nemoj tako može Alen na fakultet ta sredili su mu gimnaziju kad je išao fra Stipe i ostali sto su intervenirali ta nebi je nikad završio drugačije . Pozdrav školski druga klupa do prozora .

Vidis zarkicu Koliko smo ti valjali, dogovor ispostivan, sad ti lipo, nek i ostali predju nama

Bgt sta ce oni razvit.,prije nerazvit

Vidi Zarkica bogareti postade glavna pamet u zupaniji. Sada ce on raditi projekte izlaska iz krize. Svaka cast, jaci je od Nikoletine Bursaca.

županija će se razvit čim se ukinu njihova "radna mjesta"

Moj zarkicu smiju ti se svi

adeze jazavci su županiju pomnožili sa nulom spasanema-svi u njemačku

Održan Seminar na temu upravljanja razvojem za izabrane županijske dužnosnike
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari