Kako se ponašati u slučaju potresa

ljubuski.info

Nakon potresa magnitude 5,5 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, koji je imao epicentar južno od Nevesinja, uslijedio je novi, nešto slabiji potres jačine 3,3 Richtera.

Kao i raniji, i ovaj potres zabilježen je na području Nevesinja, točnije 14 kilometara južno od ovog grada sa epicentrom na dubini od dva kilometra.

U Republičkoj upravi civilne zaštite RS-a navode kako je registrirana šteta u vidu polomljenih crijepova s krovova i naprsnuća na starijim kućama.

Potres s epicentrom u jugozapadnom dijelu Nevesinja registriran je u 10.19 sati, a osjetio se i u ostalim mjestima u Hercegovini.

Kako se ponašati u slučaju potresa

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) nije dobila službene podatke o bilo kakvim štetama u Bosni i Hercegovini nakon serije potresa koji su rano jutros pogodili Albaniju, a potom i BiH, potvrdio je Fahrudin Solak, direktor FUCZ-a.

Jutros se dogodio potres i u Bosni i Hercegovini, s epicentrom u blizini Nevesinja. Konkretno ćemo i dalje biti u vezi sa svim našim centrima i s našim službama. Sad za sad, nemamo nikakvih pokazatelja imajući u vidu da je sustav gradnje promijenjen u Bosni i Hercegovini 70-ih godina tako da ovaj intenzitet zemljotresa ne bi trebao nikakve probleme da predstavlja u Bosni i Hercegovini, rekao je Solak.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite dao je i poruku građanima kako se ponašati u slučaju potresa.
Ključna stvar je da nema mjesta za paniku. Konkretno, sinoć od ponoći u Albaniji se dogodio 21 potres s ovim jutros. Tako da ono što kažemo ima jedan, bit će dva, bit će tri nema tu pravila. Zemljotres je specifična pojava koja se dešava bez najava. Tako da je uvijek bitno poduzimati sve one preventivne radnje bez obzira za koju vrstu nesreće. Ali je ključno ostati priseban, bez panike i takve stvari poduzimati u skladu s preporukama ovlaštenih osoba, naveo je Solak.

Pogledajte letak Civilne zaštite ZHŽ o ponašanju u slučaju potresa.

Glas naroda

Bježi u Njemačku i nevraćaj se.

zaključajte se , kao što kaže naš ministar

Ako si van kuce ili zgrade trci u kucu pod što.

Ja sa potresom nemam nikakvih problema jer u kući imam dosta miševa kad vidim da oni biže vani bižim ija oni su ti koji prvi osite potres zato je dobro da svaka kuća stan ima miševa.

Ne može miš kanarincu kopačke čistit glede dolaska potresa... moj Žućo ga najavi pet minuta prije pa taman da ga skoro ili nikako osjetiš i to na četvrtom katu.

Kakav mis kakav kanarinac moj cucek kad laje sa prekidima znam dace potres

Jači se potres dogodio danas na sudu u Splitu.Osuđen je "branitelj".

zna li itko kakva je presuda [ * neprimjereno * ]u [ * neprimjereno * ]u

Zna, 20 sklekova i sisanje na ćelavo....Sasma primjerena i dovoljna kazna.

Kriv je, 3 godine uvjetno!

Evo sud mu dosudio da je kriv, kako to ministar policije a kriv za KD Prijevare što znači da je prevarant ako se ne varam. Ali more to u nas ko i lažne diplome...
http://sirokibrijeg.info/ministar-mup-a-zzh-osuden-za-kazneno-djelo-prij...

koliko je osuđen [ * neprimjereno * ] javi đavo te odnio šta taiš
jeli za potres vrjedi MIŠ kompijutera ili treba općinski miš mekinjaš?

Vrjede oba jer im je IQ tu neđe u bobu.

Spavajte vani na otvorenom u satorima

U slučaju potresa najbolje je prestati se ponasat!

Same nepogode i katastrofe zadesile ljubuški uvenuli kvisko [ * neprimjereno * ] kradeze požari nestanci struje migranti zamućena voda vodostaj zemljotresi itd.

moliti da se sruše sve zgrade i vile u kojima borave političari

Svi politicari trka na bijacu braniteljima u šator nema sta past na vas vec malo cerade i najelona

Neki dan kad je bio potres nastavnica u vitini se sklonila pod štok od vrata,a djeca izgubljeno sjedila u klupama. Bilo je učenika koji su se pomokrili od straha.

Ona je HDZovka, tako da ima opravdano....hebes djake, bizi pod stok!

Kako se ponašati u slučaju potresa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari