Održani novi prosvjedi pred Uborkom

ljubuski.info

Mi u Bijelom polju više nemamo vremena. U zadnja dva do tri mjeseca imali smo nekoliko sahrana osoba od 25 do 30 godina. To nije normalno, to nema nigdje, kazao je Omer Hujdur, jedan od inicijatora ovih mirnih okupljanja ispred odlagališta Uborak.

Mirnim okupljanjem ispred odlagališta Uborak stanovnici okolnih naselja su, u četvrtak, 21. studenog, još jednom upozorili nadležne na situaciju u kojoj se nalaze, te na ovaj način pokazali da žele ubrzati proces njezinog rješavanja.

Najveći razlog zašto se okupljamo večeras jeste 4. prosinac, dan kada će se znati konačna odluka hoće li se izdati okolišna dozvala ovog odlagališta. Ali i da iskažemo nezadovoljstvo u kojem se nalazimo već godinama, a iskazujemo ga zadnjih šest mjeseci intenzivno, kazao je dodajući kako će ukoliko se izda dozvola za odlagalište podići tužbu.

Hujdur je također komentirao tvrdnje gradonačelnika grada Mostara Ljube Bešlića o nepostojanju dokumentacije i dozvola za naselja i kuće oko odlagališta Uborak kazavši kako imaju 'crno na bijelo' sve papire za kuće koje se nalaze u prvom redu oko odlagališta.
Naravno da tu ima izgrađenih objekata bez dozvola, pa pun ih je grad Mostar. Prve kuće oko odlagališta, za koje on tvrdi da su ilegalno izgrađene, imaju uredno izdane papire, objasnio je.

Hujdur je gradonačelnikove 'prijetnje' oko gašenje električne energije objektima oko odlagališta nazvao nebulozama dodajući kako nije uredu na takav način prijeti.
Potrebno je imati neku razinu ponašanja, a ne tako nisko se spuštati. Barem ja to tako vidim, kazao je.

Ističe kako su ljetos postigli dogovor s gradonačelnikom, ali napominje da se provode razni mehanizmi kako bi se proces rješenja problema oko odlagališta napravio što sporijim.
Imali smo samo jednu sjednicu s tijelima za traženje nove lokacije odlagališta i tada su namjerno izostavili ključnog čovjeka iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja koji jedini poznaje plan grada i bez kojeg ne možete ništa uraditi. Na taj način ništa nismo mogli završiti, kazao je dodajući da su tek sada pod pritiskom ministrice Edite Đapo uspjeli srediti da pošalju tog čovjeka da konačno počnu raditi na riješenu ovog probleme.

Prosvjednici su na kraju poručili kako ne namjeravaju odustati i da se boriti moraju .
Nemamo se pravo povući i dopustiti drugima da rade što hoće, bilo da se radi o gradonačelniku ili kome drugo. Mi ovako ne možemo živjeti, nemamo izbora, kazao je Hujdur.

Inače, u Mostaru se neslužbeno može čuti da bi Uborak mogal dobiti dozvolu na još godinu dana i kako županijsko tužiteljstvo još uvijek radi na predmetu prijava zbog zagađenja u Mostaru.

bljesak.info

Glas naroda

Nevjerovatnod da se tako sporo radi na sigurnosti ljudi , njihovoga zdravlja. To bi zaista trebao biti prioritet, zalosno

ove u bijelom polju truju sda i hdz kako ih nije sram nece nikad vise trebat dolaziti po glasove u bijelo polje

Održani novi prosvjedi pred Uborkom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari