Predstavljena nova knjiga Martine Mlinarević "Bukača"

ljubuski.info

Izdavačka kuća Buybook je u prepunom Kamernom teatru u Sarajevu promovirala novu knjigu - "Bukača", uspješne autorice Martine Mlinarević.

Knjiga "Bukača" premijerno je predstavljena prošlog tjedna na zagrebačkom sajmu Interliber na kojem je izazvala najviše zanimanja publike.

Po riječima autorice, "Bukača" je izašla u javnost s jako velikim odjekom.
Pisana je u nekoj mojoj tišini. Zapravo, pisana je protekla dva mjeseca u Sarajevu. Željela sam cijelu ovu priču da zaokružim s ovom knjigom, budući da je protekla godina za mene bila koliko teška i turbulentna toliko i prekrasna. Mene je izliječio odnos s mojim čitateljima, koji su mi pomogli kada je bilo najteže, kazala je Malinarević.

Autorica naglašava da je "Bukaču" bilo teško i napisati i preživjeti, "ona je opomena i testament".

To je roman o nemirenju i biranju sebe i svoje sreće ispred svih i usprkos svemu. To je moj krik protiv nasilja svake vrste, protiv turobnog patrijarhizma, ugnjetavanja, šikaniranja, stigmatizacije. To je želja da se djevojčice sutrašnjice, posebno one ponikle na tim uskogrudnim meridijanima naših balkanskih žlibina, usude misliti svojom glavom, unatoč svemu, da biraju svoje izbore ma što koštalo i da žive život samo po vlastitoj mjeri, kazala je Mlinarević.

Promociji je nazočio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Na promociji knjige pored autorice govorili su i direktor Buybooka Damir Uzunović, književnik Mile Stojić i profesor Nerzuk Ćurak.

Odlomke iz djela čitali su glumci i glumice Andrea Aković, Sanela Krsmanović, Boris Ler i Amar Selimović. Moderatorica je bila Kristina Ljevak.

Glas naroda

Podučiti čovjeka znanju ali ne i moralu znači stvoriti prijetnju društvu.

Aristotel, 384 – 322. pr. Kr.

....iza nje slijedi kuchibaba

Boja fesa boja dresa

Jelto diploma

Nije problem u "misliti svojom glavom" to je itekako potrebno tu kod nas,već je problem biti "jugofil" kao u tvome slučaju,tako da svaka tvoja priča o nezavisnosti mišljenja glave pojedinca pada u vodu i nije vjerodistojna,već je pokvarena..

Vidoviti milan joj nosi diplomu

Osman mehmedagić joj rjesava diplomu ista ko kodnjeg

Neki idu kod psihologa na terapiju a neki su nasilni sa naturanjem svoga jada zajednici, u ovom slucaju Hercegovcima. Spisateljica zeli biti neovisna, svoja i hrabra. Svaka cast neka bude. Ne razumijem da sama spisateljica i njezini sljedbenici ne postivaju neovisnost i hrabrost ,slobodoumni ljudi koji ne zele citati i kojima se ne svidja sta ova pise - zasto ovoliko vrijedjanje i verbalno nasilje? Ona moze biti "bukaca", "glupa-ca", "vikaca"....sta god hoce , ali ja je ne moram slusati i slagati se s njom. Volim moju Hercegovinu i postivam sve ljude i prekrasne hrabre i jako zene , mudre zene, ne treba nitko potcjenjivati inteligenciju i snagu Hercegovki

Ok.dobro ti to kažeš da se ne treba čitat i to al bolan ne mogu otvorit portal da nje i njenih sra.. nema,ma pun mi je kufer vise ne Martine nego bilo koga sto ovoliko dosađuje sa svojim žalopojkam.

imas moje simpatije :) @ komsic(komentator)

Kakva je to osoba,dokazuje njezin angažman u veleposlanstvu,od osobe koju do tada nije mogla zamisliti osim u negativnom kontekstu.Žena željna publiciteta,koje nastoji prikupiti samosažaljevanjem i iznošenjem neistina...Ne daj Bože da netko da neki negativan komentar o njoj na društvenim mrežama,odmah se briše...Čemu to?Hoćete i vi ovaj moj obrisati,ili i netko drugi ima pravo da vidi stvari drugim očima?

Lajk za napisano

Kad Bukaca bukne i o bosnjackom seljakluku, nacionalizmu i primitivizmu ( pa ne moze nam reci da toga nema) vjerovat cu da je borac za istinu i napredak ovih prostora. Znam da nece, odletjela bi iz Sarajeva s noge na nogu i vidjela tek sto su prijetnje. Ona od ovog ima debele koristi.

Mi smo lud narod a i ja zajedno sa vama svima kad citamo ovakve tekstove i,clanke pa ostavljamo svoje komentare.

Bila bi vjerodostojna u onome što je do tada činila i govorila da je odbila ponuđenu funkciju veleposlanice, osim iz ogromnog razloga što očito nema reference za taj posao (ni diplome, ni diplomatskog iskustva ili bolje reći manira, a vjerojatno ni poznavanja češkog jezika), tako i iz razloga jer je politikom imenovana, samim time postala je dio političke garniture od koje se do tada ježila. A koliko se sjećam u Nedjeljom u 2, ne tako davno, je izjavila da ne zna je li se ljudima više gadi Komšić ili Čović. Što se od tada promijenilo? Promijenilo se to da je vlast uvijek slast i to me ne čudi, mogu je čak razumjeti. Ali hajmo nakon svega toga se ne prikazivati opet kao slobodoumna spisateljica, mali čovjek- borac protiv nepravdi, predrasuda svih vrsta i slično. Jer mi koji smo te nekad čitali i kupovali tvoje knjige, nekako ne možemo to sada prožvakati kao uvjerljivo, sorry.

Predstavljena nova knjiga Martine Mlinarević "Bukača"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari