Novi prosvjedi pred Uborkom

ljubuski.info

Cilj nam je još jednom skrenuti pažnju javnosti na ovaj problem, te ubrzati proces rješavanja istog, od strane nadležnih institucija, navodi se u pozivu građana na okupljenih oko inicijative 'Jer me se tiče' na prosvjed na lokalitetu Uborak, koji će se održati u četvrtak, u 17:30 sati.

Ova građanska inicijativa navodi kako su svim pravnim sredstvima, kao i komunikacijom s nadležnim institucijama - ministarstvima, inspekcijom, Gradskom upravom pokušali iznaći najbolje rješenje za novu lokaciju za odlaganje otpada, jer je postojeća lokacija već odavno kontaminirana, ali i prekapacitirana.

Kao udruga "Jer nas se tiče" održavali smo sastanke s različitim udruženjima i organizacijama, koji su nam iskazali maksimalnu podršku u našoj borbi za pravdu i stavili na raspolaganje. Također, Komisija/Radno tijelo za traženje nove lokacije za odlaganje otpada je održala sastanak, na kojem su se svi složili, uključujući i nadležne institucije, da je trenutna lokacija neprihvatljiva i da se u što kraćem vremenu treba pronaći novu lokaciju. Ovim putem apeliramo i na Ministarstvo prostornog uređenja HNŽ da imenuje predstavnika u Komisiju/Radno tijelo, a također smo u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom okoliša i turizma FBiH, navodi se u pozivu na mirno okupljanje na kojem će, kako su naveli, usuglasiti "daljnje korake po ovom pitanju".

Podsjećamo, građani su blokiranjem odlagalište Uborak skrenuli pozornost na neadekvatno odlaganje otpada u Mostaru kao i na činjenicu da odlagališta nema dozvole za rad. Također, upozoravaju na zagađenje s odlagalište što je povuklo priču i o tome što se sve odlaže na odlagalištu, a ne bi smjelo.

U sve se uvukla i priča s piralenom te odlaganjem otpada s mostarskog pročistača, a konačni odgovori oko tog zagađenja još uvijek se čekaju.

Podignute su i prijave protiv čelnih ljudi u gradu, a navodno se, očekuju i prve optužnice.

Glas naroda

Hoće li Alba sad dići cjene odvoza smeća?

Neka kupe stančić vođi prosvjeda i stvar riješena. Zna se kradeze, kao uvenulom, oni to znaju.

Novi prosvjedi pred Uborkom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari