U zatvor idem uzdignute glave i čistog obraza

ljubuski.info

Presuda koja bivšeg ministra poljoprivrede u Vladi Federacije BiH i predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak osuđuje na sedam godina zatvora je zapravo samo cijena prostora na kojem živimo, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović.

Morat ću ići u zatvor vjerojatno na određeno vrijeme dok se ova presuda ne ukine iako sam osuđen za nešto što nisam počinio. Potpuno nevin plaćam cijenu u biti mog političkog angažmana, kazao je Ivanković Lijanović.

U zatvor će, ističe bivši ministar, uzdignute glave i čistog obraza jer zna da nije počinio ono za šta ga terete.
Presuda se zasniva na tome da sam trebao umanjiti i ograničiti poticaje, ja to nikad ne bih uradio jer smatram da je to loše, ali time nikad nisam zloupotrijebio položaj niti ovlaštenja i zato ne bih trebao biti osuđen, nego bih trebao dobiti medalju, tvrdi.

Upravo zbog toga njegov odvjetnički tim podnijet će žalbu Ustavnom sudu i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourga.

Ukoliko žalba ne prođe, Lijanoviću ću se, prema presudi, oduzeti 653.000 KM imovinske koristi pribavljene kaznenim djelima. To, kako tvrdi, nije problem.
Ja posjedujem udio u "Lijanovićima" 67 posto i Sud se može naplatiti iako za to nema osnova i ja sam uvjeren da će ova presuda biti ukinuta jer ja nisam počinio ono što mi se stavlja na teret.

Za pomilovanje, kaže Lijanović, ne bi dao novac jer vjeruje u pravdu, ali i to da je presuda zasnovana na pogrešnoj primjeni materijalnog prava. Poručio je, između ostalog, i kako će se nastaviti baviti politikom te da mu je ovo samo razlog više.
Pravde ima da je k'o zrno kukuruza i vjerujem da ćemo do nje doći poručio je.

Avaz

Glas naroda

Dijelio čovjek i šakom i kapom a ovi mu zabiše nož u leđa

naročito čistog obraza

najbitnije je čista vesa, potraj sto vise jer su uslovi jako loši....naravno, neeeerma ispadanja sapuna i to.

Svi uzimaju ali on 50 posto malo si ga pretjerao Lijane

ko o kome lijan o poštenju

Moreš glavu dizat kolko oš al obraz nećeš nikad očistit.Možda kad svim radnicima daš zaslužene plaće,uplatiš mirovinsko i to s kamatama

Šta bi to vi htjeli da imaju posao i plaće e ne može oboje

Ono kad [ * neprimjereno * ]čina kaže da je pošten đon obraz

U zatvor idem uzdignute glave i čistog obraza
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari